Σήμερα το πρωί, κατέφθασε στη διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου, έγγραφο με τον χαρακτηρισμό κατεπείγον, το οποίο «διέταζε» το άμεσο λουκέτο της υπηρεσίας. Η είδηση, προκάλεσε ανησυχία και μαζικές αντιδράσεις από τους ασφαλισμένους που αυτή τη στιγμή έχουν κατακλύσει τον τρίτο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται ο οργανισμός.
Κανείς δε ξέρει τι πρόκειται να γίνει με όλους αυτούς που θέλουν να περάσουν από Επιτροπές, ενώ ο διευθυντής κύριος Κώστας Τερζάκης, σε δήλωση του στο eΚρήτη, είπε χαρακτηριστικά ότι από τη Δευτέρα κι έπειτα, δεν ξέρει κανείς τι μέλλει γενέσθαι με τις υποθέσεις που εκκρεμούν. Ο κ. Τερζάκης, δεδομένων των εξελίξεων έχει όρισει επιτροπή η οποία θα καταγράψει οτιδήποτε υπάρχει στη μονάδα. Αρχίζοντας από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα, πρέπει να έχουν παραδοθεί τα κλειδιά, στην περιφερειακή διεύθυνση. Εκτός της μονάδας, πρέπει να παραδοθούν και τα τοπικά ιατρεία της Αλικαρνασσού και των Μοιρών, καθώς επίσης και όλες οι επιτροπές που είχαν αναλάβει μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον κύριο Τερζάκη, το ΦΕΚ ανακοινώνεται τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και οι γιατροί που υπάγονται στον ΕΟΠΠΥ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα για τον επόμενο μήνα. Μέσα σε εφτά ημέρες, όσοι από αυτούς το επιθυμούν πρέπει να κάνουν αίτηση για να μπουν στον καινούριο φορέα, ονόματι Π.Ε.Δ.Υ. (Περιφερειακό Εθνικό Δίκτυο Υγείας).
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού Ηρακλείου, Ανδρέας Κριαράς, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής των Κυβερνήσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, «όλοι οι συνταξιούχοι οδηγούνται στο θάνατο αλλά κάτι τέτοιο δε θα τους περάσει.» Τελειώνοντας ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες οδηγούνται σε απόγνωση. Για το λόγο αυτό καλούμε όλο τον κόσμο να μη τους επιτρέψει να συνεχίσουν την πολιτική τους και να κατέβουν στο δρόμο για να τους εμποδίσουν.»
Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε ότι «Ο Υπουργός Υγείας είναι ο νεκροθάφτης του κοινωνικού κράτους». Οι γιατροί και το προσωπικό, μη γνωρίζοντας τι ξημερώνει η επόμενη μέρα, συνεχίζουν την απεργία ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, 8.000 γιατροί και βοηθητικό προσωπικό θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.