Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρέλαση του Καστρινού καρναβαλιού την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, αν και ο καιρός- προσωρινά- πήγε να τα «χαλάσει».
Το κέντρο του Ηρακλείου από το πρωί έως και το απόγευμα «χόρευε» στους ρυθμούς των αποκριών και οι μασκαράδες έβαλαν τα δυνατά τους ανεβάζοντας στα ύψη το κέφι.
Μασκαράδες εξοπλισμένοι με κομφετί και σερπαντίνες «έβαζαν» στο κλίμα τους διερχόμενους ενώ η διάθεση όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε.
To σήμα της έναρξης έδωσε το Λύκειο Ελληνίδων με το γαϊτανάκι υπό τις μελωδίες της Φιλαρμονικής.
Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα η πορεία της παρέλασης ολοκληρώθηκε και αμέσως μετά όλοι οι μασκαράδες έγιναν μία μεγάλη παρέα και ξεφάντωναν στους ρυθμούς της αποκριάς, στο μεγάλο πάρτι που είχε στηθεί στα Λιοντάρια.
Παρά την πρόθεση των διοργανωτών να ματαιωθεί το γεγονός λόγω της κηδείας του του επί πολλά χρόνια Δημάρχου της πόλης Μανόλη Καρέλλη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έλαβαν ένα τηλεφώνημα από την πλευρά της οικογένειας του εκλιπόντος, με το οποίο οι συγγενείς εξέφραζαν την επιθυμία να γίνει το Καρναβάλι, κάτι που -όπως είπαν- θα ήθελε και ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος.

hungrybirds