Σάλο προκάλεσε από το πρωί η είδηση εξάρθρωσης κυκλώματος από την ΕΛΑΣ με τοκογλυφίες, απάτες και εκβιασμούς, το οποίο είχε ως εγκεφάλους γνωστά ονόματα, ανάμεσα τους και πασίγνωστος δικηγόρος του Ηρακλείου Κρήτης.

Τι αποκάλυψαν οι έρευνες της Αστυνομίας

Τρεις ήταν οι εγκέφαλοι του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλυφίας που έχει καταφέρει από το πρωί να αποκαλύψει η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών της. Η βάση του κυκλώματος εντοπίζονταν στην περιοχή της Μεσαράς, αλλά και στο Ηράκλειο, με το κύκλωμα να έχει οργανωθεί πολύ διακριτικά. Όχι τόσο διακριτικά όμως που να μην μπορεί να αποκαλυφθεί. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη στα χέρια της τα τρία πρόσωπα κλειδιά που είχαν οργανώσει το όλο κύκλωμα, ενώ υπάρχουν έντονες υποψίες για τη δράση ενός ακόμα ατόμου.

Η είδηση βόμβα… που δεν ήταν και τόσο βόμβα τελικά

Στους κορυφαίους της ιεραρχίας γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου, το όνομα του οποίου έχει κάνει αίσθηση σε όσους γνωρίζουν τις καταστάσεις και τις εξελίξεις στην πόλη. Στους κύκλους τόσο των δικηγόρων, όσο και των ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική, υπήρχαν πάντοτε υπόνοιες για μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζονταν περίεργη, αλλά κανένας δεν είχε τις αποδείξεις εκείνες που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς για το πρόσωπο του. Παρ” όλα αυτά η είδηση του ονόματος του δεν εξέπληξε κανέναν, παρά μόνο για το γεγονός πως τελικά φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι φήμες. Και τα δύο άλλα πρόσωπα ωστόσο από τη Μεσαρά, δεν προκάλεσαν έκπληξη σε όσους τους γνωρίζουν, αφού τα χαρακτηριστικά, αλλά και ο τρόπος της γενικότερης συμπεριφοράς τους, ανέκαθεν προκαλούσαν ερωτηματικά.