Καρέ – Καρέ η δίκη

14.30 Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα.

13.00 Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που αφορούν τους τρεις αστυνομικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις. Υψηλόβαθμος αξιωματικός κατέθεσε πως έπεσε από τα σύνεφα όταν έμαθε για τη σύλληψη ενός συναδέλφου του και τόνισε πως όπως όλοι οι αστυνομικοί έτσι και ο κατηγορούμενος έχουν πληροφοριοδότες, άρα οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί και τον εμπλέκουν στην υπόθεση, είναι προϊόν τέτοιας επικοινωνίας.

12.15 μ.μ. Η δίκη διεκόπηκε για λίγα λεπτά

10.47 π.μ. Πρώτος μάρτυρας ο αστυνομικός από το Λασίθι που περιγράφει το πώς ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις. Όλα ξεκίνησαν από μια φυτεία στις Ποταμιές αρχές του καλοκαιριού του 2012, όταν άκουγαν 2 μέλη της οργάνωσης να δίνουν εντολές σε Αλβανούς για να προσέχουν και να ποτίζουν τις φυτείες.

10.30 π.μ. Η εισαγγελέας απάντησε π ως επιφυλάσσεται στη συνέχεια της δίκης αν θα λάβει το δικαστήριο υπόψη τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, καθώς δεν γνωρίζει εάν η ΕΛ.ΑΣ τον Ιούλιο του 2012 που ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων είχε ενημερώσει τον εισαγγελέα Λασιθίου και αν όλες οι ενέργειες ήταν σύννομες. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση της εισαγγελέως.

10.10 π.μ. Οι δικηγόροι υποβάλλουν ένσταση προκειμένου να μη λάβει το δικαστήριο υπόψη τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς η υπόθεση βασίζεται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες των κατηγορουμένων.

10.05 π.μ. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από την αίθουσα. 32 κατηγορούμενοι συνολικά κάθονται σήμερα στο εδώλιο οι 30. Η αίθουσα είναι γεμάτη από συγγενείς κατηγορουμένων, ενώ οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη διεξαγωγή της δίκης είναι δρακόντεια ενώ εκατοντάδες κόσμος κατακλύζει το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου. Εκτός από τους 32 κατηγορούμενους είναι οι δεκάδες συνήγοροι τους αλλά και οι συγγενείς και φίλοι τους που βρίσκονται εκεί για να τους συμπαρασταθούν.
Χαρακτηριστικό των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι ότι άλλη διμοιρία αστυνομικών βρίσκεται εντός του Δικαστικού μεγάρου και άλλη εκτός ενώ προκειμένου να μπει κάποιος στην αίθουσα που εκδικάζεται η υπόθεση στον πρώτο όροφο του κτιρίου υπάρχει εκτός από τον εξονυχιστικό έλεγχο και μαγνητική πύλη.

Η δίκη της μαφίας του χασίς

Η δίκη της μαφίας του χασίς