Τον συνδυασμό και το πρόγραμμα της “Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης” παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Η εκδήλωση έγινε παρουσία πλήθους κόσμου στο ξενοδοχείο “Ατλαντίς”.
«Ανοίγουμε δρόμους ανατροπής, χτίζουμε το μέλλον της Κρήτης. Ο πρώτος μας στόχος έχει ήδη εκπληρωθεί στο 40-50%» – είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι «δε θα περιμένουμε το αποτέλεσμα στις κάλπες αλλά θα εξαναγκάσουμε να βάλουν όλοι στα προγράμματά τους τα πραγματικά προβλήματα της κρητικής κοινωνίας».
Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου έδωσε το παρόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων σε παρεμβάσεις που έχει κάνει για την Κρήτη και στο τί θα πρέπει να κάνει η αυτοδιοίκηση και η περιφέρεια.
Ο κ. Χουντής αφιέρωσε μέρος της ομιλίας του και στην επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα.
Ο Νίκος Χουντής, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αύριο η καγκελάριος Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα. Έρχεται για το γύρο του θριάμβου, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές! Έρχεται να δείξει, κυρίως στους δικούς της ψηφοφόρους ότι το «πείραμα Ελλάδα» πέτυχε. Θέλει να επιδείξει στους υπηκόους της, τους ιθαγενείς ηγέτες Σαμαρά και Βενιζέλο να προσφέρουν γη και ύδωρ. Θέλει να δείξει στους υπόλοιπους ευρωπαίους τη μοίρα που τους περιμένει αν δεν είναι υπάκουοι στις εντολές της Γερμανικής Ευρώπης.
Θέλει να δείξει, όπως και οι ντόπιοι συνεργάτες της, δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση, ένα success story.
«Οι πανηγυρισμοί για την έξοδο στις αγορές δεν μπορούν να κρύψουν ότι με την κίνηση αυτή επιβαρύνεται το χρέος μας ακόμη περισσότερο, καθώς ο δανεισμός γίνεται με τα υψηλότερα επιτόκια στην Ευρώπη. Η Ελλάδα με αυτό τον τρόπο δίνει επιχειρήματα σε αυτούς που αρνούνται την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους μας, προσφέροντας πλήρη υποταγή στις επιθυμίες της Γερμανίας και της κ. Μέρκελ. Αντίθετα, είναι δεδομένο ότι ο δρόμος των νέων μνημονίων και των νέων σκληρών μέτρων, κρυφών ή φανερών, θα συνεχιστεί».
«Είναι σαφές ότι πίσω από αυτή την απόφαση, κρύβονται σκοπιμότητες, αφού οι ίδιοι που με χρέος 120% του ΑΕΠ μας πετάξανε εκτός αγορών, τώρα με χρέος 175%, μας λένε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο»
«Ντροπή του κ. Βενιζέλου που με υπερβολές και ψέματα, προσβάλλει τον ελληνικό λαό. Και να ήθελε κάποιος να τον πιστέψει, η σκληρή πραγματικότητα τον διαψεύδει»
Τον διαψεύδουν: Οι 2 εκατομμύρια άνεργοι, η μεγαλύτερη δηλαδή ανεργία στην ΕΕ και η πάνω από 60% ανεργία στους νέους, η μεγαλύτερη αύξηση φτώχειας στην Ευρώπη, οι μισθοί Βουλγαρίας, το γεγονός ότι έχουμε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας σε καιρό ειρήνης»
«Η κυρία Μέρκελ έρχεται για να επαναλάβει, εδώ, ενώπιον της «περήφανης» ελληνικής κυβέρνησης, αυτά που είπε πριν λίγους μήνες, τον προηγούμενο Δεκέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής, ότι θυσιάστηκε η Ελλάδα για να σωθεί το Ευρώ και το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα».
«Θυσιάσαμε: την αξιοπρέπειά μας, την εθνική μας κυριαρχία, το δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, τις συντάξεις των γερόντων, τους μισθούς μας, τις οικονομίες μας»… «Κι όλα αυτά για να σώσουμε το ευρώ και τις τράπεζές τους!!»
«Ναι, έρχεται η κ. Μέρκελ και θα διευκολύνει τις προσπάθειες των κυβερνητικών ΜΜΕ που με τη βοήθεια κάποιων εισαγγελέων, προσπαθούν να «κουκουλώσουν» τη βρώμικη και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, υπόθεση Μπαλτάκου».

Οι υποψήφιοι στο Ηράκλειο

Υποψήφιος Περιφερειάρχης: Μιχάλης Κριτσωτάκης

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης: Απόλλων Φιλιππής

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

1 ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΕΣΣΑΡΑ

2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΝΙΚΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΟΙΡΕΣ

3 ΑΛΕΞΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ, ΜΟΧΟΣ

4 ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΓΡΑΜ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΕΙ

5 ΑΣΚΟΡΔΑΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ & πρώην ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

6 ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

7 ΒΑΣΙΛΕΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΥΣΙΚΟΣ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ

8 ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΠΤ/ΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜ – ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ – ΚΡΟΥΣΩΝΑ

9 ΚΙΟΥΛΠΑΛΗΣ ΑΝΕΣΤ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ – Δ/ΝΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

10 ΚΛΑΔΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΕΚΗ, ΚΡΟΥΣΩΝΑ – ΚΡΑΝΑ

11 ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ ΦΑΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧ/ΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

12 ΛΙΒΕΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ»

13 ΜΑΚΡΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΚΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΕΡΙΦ/ΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΣΟΚ/ΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

14 ΜΑΡΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΟΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΗΡΚΛΕΙΟΥ «ΚΝΩΣΟΣ»

15 ΜΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ – Δ/ΝΤΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

16 ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

17 ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓ, ΕΡΓΑΖ ΙΔ. ΤΟΜΕΑ, ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝ. ΕΠΙΜΕΛ

18 ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

19 ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ-ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ – ΜΕΛΟΣ ΔΣ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

20 ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΤΥΧ. ΠΑΝΤΕΙΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΙΣΤ. ΣΔΟΕ, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ

21 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ UNIVERSITY OF EASTERN FINLAND, KUOPIO, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

22 ΣΙΑΤΙΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

23 ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΒΑΝΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΕ- ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

24 ΤΡΟΥΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

25 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΛΜΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ

26 ΨΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ, ΣΥΝΔΙΑΚΛΙΣΤΗΣ -ΚΥΠΑΡΙΣΙ

27 ΨΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΠΟΡΟΣ

kritsotakis

Αύριο η παρουσίαση στο Λασίθι
Σε μία ανοιχτή πολιτική εκδήλωση ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης και υποψήφιος Περιφερειάρχης, Μιχάλης Κριτσωτάκης παρουσιάζει το Σάββατο 12 Απριλίου στις 7 το απόγευμα το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Ομιλητές θα είναι οι: βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Μανόλης Θραψανιωτάκης ενώ την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ, Κωστής Δερμιτζάκης.