Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν φορείς προς το Δήμαρχο Σητείας, τον Διοικητή Νοσοκομείου Αγ. Νικολαου και την Υποδιοικητή Νοσοκομείου Σητείας για το θέμα της μή κάλυψης των χωριών της Σητείας από γιατρούς.
Το θέμα της αποψίλωσης νοσοκομείων και κέντρων υγείας από ιατρικό προσωπικό και στην Κρήτη, παίρνει αναησυχητικές διαστάσεις.

Αναλυτικά η επιστολή:

Η κατάσταση στον χώρο της υγείας είναι τραγική. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του Λασιθίου υπολειτουργούν με μειωμένο προσωπικό, με ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, με ατελείωτες ουρές για συνταγογράφηση. Οι λαϊκές οικογένειες πληρώνουν όλο και μεγαλύτερα ποσά από την τσέπη τους για να μπορέσουν να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κάνουν ότι μπορούν αλλά δεν μπορούν να καλύψουν τους κατοίκους μετά την σημαντική μείωση του αριθμού τους
Η περικοπή των κρατικών δαπανών για την υγεία , η μείωση μισθών σε όλους τους εργαζόμενους και στους υγειονομικούς έχει αδειάσει όλα τα περιφεριακά ιατρεία από
γιατρούς. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι των χωριών να έχουν να δουν γιατρό εδώ και μήνες , ενώ οι επισκέπτες γιατροί σε καμμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες σε συνταγογράφηση των απαραίτητων φαρμάκων ενώ ούτε λόγος δεν μπορεί να γίνει για αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που έχουν οι ηλικιωμένοι που αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων ιδίως των μικρών χωριών.

Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε για να αντιμετωπίσετε αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της επαρχίας Σητείας με τις προφανείς δυσκολίες μετακίνησης και με σοβαρά προβλήματα υγείας ; Τι θα κάνετε για την ιατρική κάλυψη των χωριών της Σητείας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα;

Δεν θα δεχτούμε να συνεχιστεί η υποβάθμιση στην υγεία , να κινδυνεύουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από την τσέπη τους για φάρμακα που δικαιούνται να καλύπτονται από το ταμείο τους, να συρικνώνονται ακόμη περισσότερο οι μικρές κοινωνίες που ζούμε και εργαζόμαστε.
Θα παλέψουμε μαζί με τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τις φτωχές λαϊκές οικογένειες για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που εξαθλιώνει εμας και τις οικογένειές μας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαικάστρου
Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Παλαικάστρου
Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου
Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπής «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»
Αθλητικός Όμιλος Σκοπής
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σκοπής
Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι Παπαδιόκαμπου»
Επιτροπή Φαρμακοποιών Λασιθίου