Προσαρμόζονται στις ανάγκες των ημερών τα δρομολόγια των πλοίων από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθούν ημερήσια δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό που θέλει να μετακινηθεί. Έτσι τη Μεγάλη Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν ημερήσιο δρομολόγιο οι Μινωικές Γραμμές στις 11 το πρωί ενώ το βράδυ τα πλοία και των δύο εταιρειών θα αναχωρήσουν κανονικά από το λιμάνι του Ηρακλείου.
Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί στις 10 θα αναχωρήσει πλοίο της ΑΝΕΚ με προορισμό τον Πειραιά και στις 11 πλοίο των Μινωικών Γραμμών ενώ το ίδιο βράδυ τα δρομολόγια θα διεξαχθούν κανονικά.
Τη Μεγάλη Παρασκευή στις 3 μετά το μεσημέρι από το λιμάνι του Ηρακλείου θα αναχωρήσει μόνο το πλοίο Κρήτη 2 της ΑΝΕΚ ενώ το βράδυ θα αναχωρήσει μόνο το πλοίο των Μινωικών Γραμμών με προορισμό τον Πειραιά. Μάλιστα στις 10 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο Ηράκλειο θα φτάσει το Blue Horison της ΑΝΕΚ από τον Πειραιά που έχει προγραμματιστεί να εκτελέσει το ημερήσιο δρομολόγιο από το Πειρακιά στο Ηράκλειο.
Το Μεγάλο Σάββατο κανένα πλοίο δεν πρόκειται να φύγει από το λιμάνι του Ηρακλείου ενώ το πρωί θα έχουμε μόνο μία άφιξη του πλοίου των Μινωικών Γραμμών από τον Πειραιά.
Την Κυριακή του Πάσχα, θα αναχωρήσει το βράδυ κανονικά μόνο το πλοίο των Μινωικών Γραμμών.