Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής στο Αμυγδαλοκεφάλι Κισσάμου, όπου η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε στο πέρασμά της, περισσότερα από 1000 στρέμματα ελαιώνων και άλλων γεωργικών εκτάσεων και 2000 στρέμματα δασικής έκτασης.

fotia_ami1

Χρειάστηκε υπεράνθρωπη προσπάθεια από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ που έδωσαν ολονύχτια μάχη κόντρα στη φωτιά και τον δυνατό αέρα, οι εναέριες ρίψεις νερού και από τα δύο ελικόπτερα, η συνδρομή εθελοντών αλλά και του στρατού, για να τεθεί τελικά, σήμερα το πρωί, η κατάσταση υπό έλεγχο.

fotia_ami3

fotia_ami4

Όπως είπε το πρωί από τον SUPER FM 89,6, ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Δημήτρης Ραπάνακης, ισχυρή δύναμη παραμένει στα σημεία, υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

fotia kissamos mixalis tzirakis1

Την ίδια ώρα, οι εικόνες που έστειλε στο zarpa.gr, o Μιχάλης Τζιράκης από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Επισκοπής Ρεθύμνης, αποτυπώνουν την καταστροφή, με την Ανατολή να “φωτίζει” την καμμένη γη της Κισσάμου.

amigd3

Σημειώνεται δε, ότι οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών ενώ ήδη διενεργείται προανάκριση τα αίτια της μεγάλης καταστροφής.

fotia_ami5

Την περιοχή θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα στις 6, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.