Παραλίγο τραγωδία το απόγευμα έξω από το Αρκαλοχώρι, όταν, μετά από σύγκρουση δύο Ι.Χ., το ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που δεν τραυματίστηκε στην πρώτη φάση του ατυχήματος, κατάφερε να βγει εγκαίρως έξω με τη βοήθεια διερχόμενων οδηγών.

Το ατύχημα σημειώθηκε στην επικίνδυνη στροφή που υπάρχει στο σημείο όπου ολοκληρώνεται η νέα επαρχιακή οδός στην είσοδο του Αρκαλοχωρίου.

Το λευκό Mazda με οδηγό έναν 45χρονο, κάτοικο περιοχής Κοκκίνη Χάνι, είχε κατεύθυνση από Αρκαλοχώρι προς το Ηράκλειο, όταν πάνω στη στροφή ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε ένα Fiat Panda που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση και στο οποίο επέβαιναν ένας 60χρονος Ελβετός και η σύζυγος του.

Ευτυχώς κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο τόσο οι ίδιοι όσο και οι διερχόμενοι οδηγοί που σταμάτησαν για να τους βοηθήσουν είδαν το ένα από τα οχήματα να τυλίγεται στις φλόγες. Το Ι.Χ. καταστράφηκε ολοσχερώς πάρα την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ακολούθησε.

Έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης των δυο οχημάτων, η οποία φαίνεται να συνδέεται με την ολισθηρότητα του οδοστρώματος εξαιτίας της βροχής, διεξάγεται από την Τροχαία, ενώ αντίστοιχα τα αίτια της πυρκαγιάς που ακολούθησε ερευνώνται από την Πυροσβεστική.