Με το ερώτημα της οριστικής απομάκρυνσής του από τη σχολική κοινότητα έφτασε στο Ηράκλειο, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης, ο φάκελος καθηγητή από τα Χανιά, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες που μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο εκπαιδευτικός έχει ήδη τεθεί σε αργία εδώ και ένα περίπου μήνα ενώ την υπόθεση διερευνούν οι εκπαιδευτικές αλλά και αστυνομικές Αρχές.

Η εντολή στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης δόθηκε από την Εισαγγελία, ενώ το επόμενο διάστημα και μετά το πειθαρχικό συμβούλιο θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τον καθηγητή.

Ενημερωμένο για τις εξελίξεις είναι και το υπουργείο Παιδείας, που έχει ζητήσει τα περιστατικά αυτά να ελέγχονται με μεγάλη προσοχή και να ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Η «παιδόφιλη» πάντως στάση του καθηγητή εξετάζεται αν είχε μόνο σχέση με το πορνογραφικό υλικό που εντοπίστηκε ή είχε και άλλη διάσταση (όπως παρενόχληση).

Εκείνο πάντως που διευκρινίζουν οι γνωρίζοντες είναι ότι δεν είχε παρατηρηθεί κάποιο περιστατικό ενόχλησης μαθητή μέσα στο σχολείο που δίδασκε ο συγκεκριμένος καθηγητής.