Ένα μικρό δείγμα απ’ την μεγάλη ποσότητα «λευκού θανάτου» που ετοιμαζόταν να διασπείρει στις πιάτσες των τοξικομανών στο Ηράκλειο, ήταν το 1,5 γραμμάριο ηρωίνης με το οποίο πιάστηκε ένας 43χρονος.

Η αστυνομία, αξιοποιώντας τις πληροφορίες της, προχώρησε στη σύλληψή του, κατά την αποβίβασή του στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η μικροποσότητα των σκληρών ναρκωτικών που βρέθηκε επάνω στον συλληφθέντα, ουσιαστικά, άνοιξε τον δρόμο για τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, την οποία είχε καλά κρυμμένη ο 43χρονος στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών.

Στήνοντας μεγάλη επιχείρηση μετά την προανάκριση, οι αρχές εντόπισαν σχεδόν 680 γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία είχαν «μοιραστεί» σε επτά συσκευασίες κι είχαν «κρυφτεί» στην περιοχή.

Ο συλληφθείς, μάλιστα, προκειμένου να μην εντοπιστούν τα ναρκωτικά κατά την μεταφορά τους, φρόντισε να τα κρύψει μέσα σε… φιάλη οξυγόνου! Κι όχι μόνο αυτό: Τα κάλυψε με καφέ και απορρυπαντικό, ώστε να μην ανιχνευτούν απ’ τα αστυνομικά σκυλιά!

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος είναι σεσημασμένος, καθώς και κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει , με ανάλογες υποθέσεις, την αστυνομία.