Ψαραντώνης, Ψαρογιάννης, οικογένεια Ξυλούρη, Μιχάλης Κουνάλης, Βαγγέλης Πυθαρούλης, Ηλίας Χορευτάκης και πολλοί άλλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη! Πρόκειται για μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στους «Κουρήτες» την ερχόμενη Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 2 το μεσημέρι. Την εκδήλωση οργανώνει ο Όμιλος «Αετογιάννης».

Την ημέρα της εκδήλωσης, συμπληρώνονται 35 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη. Για το λόγο αυτό ο Όμιλος αποφάσισε να κάνει ειδικό αφιέρωμα στη ζωή, το έργο και τη μουσική του σπουδαίου ερμηνευτή. Μαζί θα βρίσκονται αντιπρόσωποι της μεγάλης μουσικής οικογένειας των Ξυλούρηδων, όπως οι Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης), Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης), Λάμπης Ξυλούρης και Νίκη Ξυλούρη, καθώς και μουσικοί της οικογένειας της 3ης και 4ης γενιάς. Επίσης, το κάθε μουσικό συγκρότημα που θα εμφανιστεί θα παρουσιάσει και μια σειρά από τραγούδια του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (ακόμα κι από το σπίτι), σχολικά είδη και παιχνίδια (ακόμη και μεταχειρισμένα) και είδη πρώτης ανάγκης (σαπούνια, χαρτικά, καθαριστικά κ.λπ.). Θα συγκεντρώνονται από εθελοντές στην είσοδο του κέντρου και θα δοθούν στη «Διακονία Αγάπης» της Αρχιεπισκοπής, στις κοινωνικές δομές Δήμων & Περιφέρειας (Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο-Παντοπωλείο), στο Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και στα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται για την αποπεράτωση του Ξενώνα Αγάπης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του οποίου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Θα υπάρχει πλούσιο μενού, με απεριόριστο εμφιαλωμένο κρασί και αναψυκτικά, μόνο με 15 ευρώ. Δωρεάν είσοδος για τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Προσκλήσεις διατίθενται από τα κεντρικά του Ομίλου, Έβανς 90, Καινούργια Πόρτα, Ηράκλειο, τηλ. 2810/333.333, 6955/103.310, www.Aetogiannis.gr.