Περίπου μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του δεύτερου. Η συνάντηση των δύο αντρών ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:00, όταν και εξήλθε ο πρωθυπουργός από την οικία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ο κ. Τσίπρας είχε φτάσει στις 10:30 στην οικία του κ. Θεοδωράκη στου Φιλοπάππου, όπου είχε καθοριστεί το ραντεβού των δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Θεοδωράκη μετά το άρθρο που έγραψε και με το οποίο καλούσε τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, να πει «όχι» στο «nein» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κατά τις ίδιες πηγές ο πρωθυπουργός είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του αφού προηγήθηκε ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο ανδρών.

Κατά τη συνάντησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Θεοδωράκη ότι «ως παλιος πολεμιστής» ξέρει πως η μάχη χρειάζεται στρατηγική και μυαλό. «Δεν μπορείς να πας να πέσεις στη φάκα του άλλου, χρειάζονται ελιγμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό εφόδιο που έχει η κυβέρνηση είναι η πλατιά λαϊκή ενότητα.

Ο κ. Θεοδωράκης του απάντησε ότι ως πρωθυπουργός έχει τη στήριξη του λαού και πρόσθεσε ότι υπάρχει μία κυβέρνηση της Αριστεράς με νομιμότητα. «Είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και δεν μπορεί κανείς να σε αμφισβητήσει», συμπλήρωσε.

Ακόμη, τόνισε ότι σήμερα είναι εφικτό περισσότερο από κάθε άλλη φορά να πούμε «όχι» στα γερμανικά «nein».