Τελικά για λόγους τυπικούς που είχαν σχέση με την κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη και το γεγονός ότι η Λιάνα Κανέλη δεν στράφηκε εναντίον του δικαστικά, όπως ο νόμος επιβάλει, ο έγκλειστος βουλευτής της ΧΑ έφυγε χωρίς καταδίκη από το δικαστήριο, όπου εκδικάστηκε η γνωστή υπόθεση με το «χαστούκι» σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ στο στούντιο του ΑΝΤ1.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και έπαυσε την ποινική δίωξη κατά Κασιδιάρη, κρίνοντας ότι για την απλή σωματική βλάβη χρειαζόταν μήνυση από την παθούσα βουλευτή, ενώ η κατηγορία σε βάρος του, όπως έγινε αυτεπάγγελτα δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης ( η κατηγορία ήταν επικίνδυνη σωματική βλάβη).

Λίγο νωρίτερα, η εκδίκαση της υπόθεσης διεξήχθη σε κλίμα έντασης με την εκτόξευση βαρύτατων χαρακτηρισμών κατά της Λιάνας Κανέλη από παριστάμενους που είχαν προσέλθει στην αίθουσα για να συμπαρασταθούν στον δικαζόμενο Ηλία Κασιδιάρη.

Η βουλευτής- θύμα της επίθεσης αναφέρθηκε, συναισθηματικά φορτισμένη, στα όσα διαδραματίστηκαν στο στούντιο του ΑΝΤ1 και περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου Κασιδιάρη.

Η κυρία Κανέλη έκανε λόγο για τέσσερις μπουνιές που δέχθηκε αιφνίδια από τον Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας πως ήταν «εκτός ελέγχου με αφορμή αιτιάσεις της Ρένας Δούρου, που επίσης μετείχε στην εκπομπή, σχετικά με τις δικαστικές του εκκρεμότητες».

«Επεχείρησα, είπε στο δικαστήριο η Λιάνα Κανέλη, να μην πέσω κάτω όταν δέχθηκα τις μπουνιές. Αισθάνθηκα ότι θα γινόμουν ρεζίλι. Εχω πάει σε πολέμους και ξέρω, πρόσθεσε να ξεχωρίζω την επιθετικότητα κάποιου, να ξεχωρίζω το χαστούκι από την μπουνιά».

Η βουλευτής ανέφερε επίσης ότι λόγω των ισχυρών χτυπημάτων του Ηλία Κασιδιάρη, επιδεινώθηκε η υγεία της, λέγοντας «πως ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη ψυχική οδύνη».

Ωστόσο, αιτιολόγησε πως δεν κατέθεσε μήνυση κατά του Κασιδιάρη καθώς βρισκόταν σε καθεστώς σοκ θεωρώντας πως «έτσι κι αλλιώς η πράξη του ήταν αποτρόπαια και εξευτελιστική», ενώ πρόσθεσε πως στη συνέχεια τα γεγονότα που ακολούθησαν, με την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν της επέτρεψαν να στραφεί δικαστικά κατά του βουλευτή της ΧΑ. «Πού να σκεφθώ τη μήνυση για τα δικά μου, όταν οι αποκαλύψεις για τη ΧΑ ηταν χιονοστοιβάδα», αναρωτήθηκε η βουλευτής.

Και αυτή της η τοποθέτηση, όπως και άλλες, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στους παρισταμένους υποστηρικτές Κασιδιάρη μέσα στην αίθουσα, οι οποίες οδήγησαν σε απόφαση για ολιγόωρη διακοπή της δίκης την Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Την βιαιότητα των χτυπημάτων που κατάφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην Λιάνα Κανέλη επιβεβαίωσε και ο παρουσιαστής της εκπομπής του ΑΝΤ1, γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης που εξετάστηκε ως μάρτυρας.

«Ηταν πολύ έντονα κύριε Πρόεδρε, είπε ο μάρτυρας, ο οποίος περιέγραψε πως ξαφνικά το στούντιο μετατράπηκε σε ρινγκ.

Ωστόσο δεν μπόρεσε, παρά το γεγονός, ότι δέχθηκε βροχή ερωτήσεων να ξεκαθαρίσει αν επρόκειτο για μπουνιές ή για χαστούκι προκειμένου να βοηθήσει το δικαστήριο να καταλήξει αν η συμπεριφορά Κασιδιάρη ήταν επικίνδυνη σωματική βλάβη ή απλή σωματική βλάβη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε επίσης σε όσα ακολούθησαν μετά τα χτυπήματα Κασιδιάρη, περιγράφοντας πως η Λιάνα Κανέλη «είχε εξόγκωμα στο μάτι», ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης έφυγε απειλώντας θεούς και δαίμονες.

Απολογούμενος ο βουλευτής της ΧΑ αναφέρθηκε στα περιστατικά λέγοντας πως «ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ χέρι σε μια γυναίκα, αλλά ήταν μια κακιά στιγμή».

Πρόσθεσε όμως ότι δεν χτύπησε με μπουνιές την κ. Κανέλη, αλλά μόνο με ένα χαστούκι στο μάγουλο και δύο ακόμα που όμως ήταν στον αέρα. Σε ερωτήσεις από την έδρα γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη απάντησε «θα ζητούσα αν δεχόμουν μια συγγνώμη…».