Ξέρετε στην άλγεβρα, υπάρχει το κεφάλαιο των «απόλυτων αριθμών». Ξέρετε αυτό που συμβολίζεται με τις δύο παύλες η κάθε μια, δεξιά κι αριστερά του αριθμού…. ( π.χ. |4|  )

Αυτό το κεφάλαιο λοιπόν είναι το κεφάλαιο που μας λέει ότι η τιμή του απόλυτου αριθμού είναι μοναδική και μόνον αυτή, καμία άλλη!

Αν έχεις δηλαδή την απόλυτη τιμή του 4 π.χ., έχεις το 4, δεν έχεις ούτε το  4,0000001, ούτε το 3,999999999. Γιατί μη μου πείτε τώρα ότι δε θα δείτε στο supermarketτο ταμπελάκι  4,99 και δε θα πείτε ότι κάνει 5!!!!

Όταν λοιπόν έχεις την απόλυτη τιμή ενός αριθμού τότε αυτόματα δεν έχεις άπειρες επιλογές, έχεις την απόλυτη, την καθαρή, την ξάστερη τιμή του. Η άλλη τιμή του αριθμού που ξέρουμε όλοι, η φυσική τιμή του, είναι πάλι η ίδια τιμή αλλά με μια μικρή και πολλές φορές ανεπαίσθητη, διαφορά…

Και αναρωτιέμαι, τι είναι καλύτερα άραγε…. Να έχω την τιμή την απόλυτη την καθαρή ή να έχω την τιμή εκείνη που θα με βοηθήσει να φτάσω  στην εξίσωση που θέλω έστω και με τη βοήθεια που μου δίνει  η απειρία των επιλογών του!!

Τα μαθηματικά στην Ελλάδα από τότε που τα ανακάλυψαν, υπήρχε σαν περιοχή, ήταν η αρχή της φιλοσοφίας της και πολλές φορές, η αρχή της κοσμοθεωρία της για την ζωή του όντος, που ονομάζεται άνθρωπος….

Για φέρτε λοιπόν στο μυαλό σας, στην πράξη της καθημερινής ζωής σας, την απόλυτη τιμή μιας κατάστασης που ζείτε ή, αν θέλετε, που ίσως σκέφτεστε στο μέλλον ότι θα ζήσετε…..

Βρέθηκες  λοιπόν π.χ., στην έρημο και από λάθος του οδηγού του σαφάρι σου, έχεις χαθεί…!  Διψάς τόσο που σε λίγες ώρες πεθαίνεις απ την δίψα… Παράλληλα στην πόλη σιχαινόσουν το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό κι αυτό είναι ξεκάθαρο!!!

Τελικά σώνεσαι γιατί βρίσκεις εξοπλισμό άλλου συμμετέχοντα στο σαφάρι κι ανοίγεις τον εξοπλισμό του και βρίσκεις το μπουκάλι του με το νερό…. Το ανοίγεις  πας να πιείς και βλέπεις ότι είναι φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΤΕ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ  Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ  ?????

Ή ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ???

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

Η ζωή δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι άσπρο μαύρο, είναι  γκρι ανοιχτό ή γκρι σκούρο!!! δυστυχώς ή ευτυχώς ξαναλέω «κι εξ απ’ ανέκαθεν»  εμένα οι ξεκάθαρες λύσεις με τρομάζανε πολύ γιατί για να εφαρμοστούν έπρεπε να χυθεί πολύ, μα πάρα πολύ αίμα….!

TAGS: