Εκδικάζεται σήμερα η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 51χρονου Κωνσταντίνου Προβιδάκη πριν από ένα χρόνο στο Αντισκάρι.

Στο εδώλιο τρεις νεαροί, δύο αδέρφια ηλικίας 34 και 25 χρόνων και ο 27χρονος φίλος τους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χτύπησαν μέχρι θανάτου, με μαγκούρες τον άτυχο 51χρονο.

Η δικαστική αίθουσα αναμένεται να κατακλυστεί από συγγενείς και φίλους και των δύο πλευρών, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαιτέρως αυστηρά για την αποφυγή επεισοδίων.
Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία και της απόπειρας διακεκριμένης φθοράς με φωτιά από κοινού.
Δεκαέξι είναι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, μεταξύ των οποίων ο γιος του Κωνσταντίνου Προβιδάκη που ήταν μαζί του την τραγική εκείνη ημέρα, κάτοικοι του Αντισκαρίου και αστυνομικοί.

Στις 23 Μαρτίου 2014, το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος με συνεπιβάτη τον 27χρονο συγκατηγορούμενο και φίλο του, στον κεντρικό δρόμο του Αντισκαρίου, συναντήθηκε με το αντιθέτως κινούμενο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το θύμα με τον γιο του. Επειδή λόγω στενότητας της οδού ήταν αδύνατη η ταυτόχρονη διέλευση και των δύο οχημάτων, ο 51χρονος Κωνσταντίνος Προβιδάκης, ζήτησε από τον 34χρονο να κάνει πίσω για να περάσουν. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 34χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και με την ποιμενική ράβδο που κρατούσε, έσπασε τους υαλοπίνακες του οχήματος του Προβιδάκη, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον 27χρονο άρχισαν να χτυπούν τον άτυχο 51χρονο.

Τον χτύπησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα σ’ όλο του το σώμα χρησιμοποιώντας τα χέρια, τα πόδια αλλά τις ποιμενικές ράβδους. Το αποτέλεσμα ήταν ο Κωνσταντίνος Προβιδάκης να υποστεί κρανιογκεφαλικές κακώσεις συνεπεία των οποίων επήλθε ο θάνατός του.

Ο 34χρονος απολογούμενος στον ανακριτή, είχε πάρει πάνω του όλη την ευθύνη για την δολοφονία του 51χρονου, ισχυριζόμενος ότι ήταν μεθυσμένος και πως προκλήθηκε από τον άτυχο άνδρα. Ο 27χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στον θανάσιμο ξυλοδαρμό, ισχυριζόμενος ότι κυνηγούσε τον γιο του θύματος, ενώ ο 25χρονος είπε πως δεν χτύπησε τον Κωνσταντίνο Προβιδάκη.