Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του ΕΚΟ RACING 100 Rally Κρήτης!

Σαββατοκύριακο γεμάτο θέαμα και συγκινήσεις που αναμένεται να γεμίσουν τα… “ντεπόζιτα” των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Κρήτης για πολύ καιρό μιας και οι ευκαιρίες λόγω της κρίσης είναι σχετικά πιο περιορισμένες ποσοτικά αλλά πιο… γεμάτες σε ποιότητα!

Η διεξαγωγή του 37ου Ράλι Κρήτης με μεγάλο χορηγό την EKO racing 100 αποτελεί μια τέτοια καλή ευκαιρία λοιπόν.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν 26 πληρώματα και όλα τα βλέμματα θα στραφούν στην Super Ειδική, που θα γίνει το Σάββατο από 17:00 έως 19:00 στην Παραλιακή Λεωφόρο του Ηρακλείου!

Θα χρησιμοποιηθεί η διαδρομή από το κυκλικό της οδού Γιαμαλάκη μέχρι λίγο μετά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Λίγο αργότερα στην Πλατεία Ελευθερίας ο γνωστός από τον μηχανοκίνητο χώρο Στράτος Φωτεινέλλης θα παρουσιάσει όλα τα πληρώματα αποσπώντας τους παράλληλα και την πρώτη γεύση από το φετινό Ράλι Κρήτης μετά την super ειδική…

Να θυμίσουμε ότι το ΕΚΟ RACING 100 Rally Κρήτης 2015 διοργανώνει ο ΑΟΚ με την ΦΙΜΑ υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Rally και είναι ο 3ος αγώνας του κυπέλλου ασφάλτου.

Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η ΕΚΟ, που διαχρονικά στηρίζει το motorsport στην Ελλάδα, θα είναι ο μεγάλος χορηγός του αγώνα, δίνοντας του, μάλιστα, το όνομα της νέας, βελτιωμένης φόρμουλας βενζίνης 100 οκτανίων. Έτσι το 37ο Ράλι Κρήτης μετονομάζεται σε ΕΚΟ RACING 100 Rally Κρήτης 2015 και αποτελεί τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ράλι Ασφάλτου.

EKO-Racing-100-Rally-Crete-2015-Poster

Στον αγώνα θα συμμετέχουν τα καλύτερα «ασφάλτινα» πληρώματα από όλη την Ελλάδα που θα «κοντραριστούν» με τους τοπικούς οδηγούς σε 7 συνολικά ειδικές διαδρομές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον  έχουνι οι δηλώσεις του κ. Στράτου Φωτεινέλλη, οδηγού αγώνων και παρουσιαστή εκπομπών αυτοκινήτου και αγώνων, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

“Η ιδέα μιας ειδικής διαδρομής μέσα σε πόλη, είναι καταπληκτική, αρκεί η ειδική διαδρομή αυτή, να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια. Είναι σίγουρο ότι μπορεί να βοηθήσει και να προβάλει το motosport καθώς επίσης να γίνει και φορέας τουριστικής προβολής, όχι μόνο της συγκεκριμένης πόλης αλλά και όλου του νομού.

Σε μία εποχή που όλοι αποζητούμε την ανάπτυξη, είναι βέβαιο ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, παράλληλα και με άλλες τουριστικές εκδηλώσεις, μπορεί κάλλιστα να παράγει θετικό έργο στην οικονομία ( ας μην ξεχνάμε πόσα ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και άλλα καταστήματα που ασχολούνται με ανάλογα αντικείμενα γύρω από τον τουρισμό, θα έχουν θετικό οικονομικό πρόσημο αλλά και ας μην ξεχνάμε ότι πολύ μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, φιλοξενούν μες στους δρόμους τους, αγώνες ταχύτητας όπως F1, WTCC, DTM και άλλα). Όσο για τη νεολαία, είναι ένα μεγάλο σχολείο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, γιατί περνάει το μήνυμα ότι οι κόντρες γίνονται μέσα σε πίστες και όχι στους επικίνδυνους ελληνικούς δρόμους.

Επειδή έχω ζήσει πάρα πολλές φορές, άπειρες συγκινήσεις οδηγώντας σε rally της Κρήτης, θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τους θεατές που παρακολουθούν αγώνες rally σ΄ αυτό το νησί αλλά και να εκφράσω το σεβασμό μου σε πάρα πολλούς Κρήτες οδηγούς, οι οποίοι είναι σχεδόν ανίκητοι στους αγώνες του νησιού τους αλλά και παράλληλα διακρίνονται όταν συμμετέχουν σε όλα τα είδη των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων.

Είμαι ευτυχής, που για άλλη μια φορά, θα βρεθώ στο νησί”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την σελίδα του αγώνα στο www.rallycrete.gr και στο www.proactionracing.com αλλά και στο facebook στο Α.Ο.ΚΡΗΤΗΣ – A.O.KRITIS και Proaction Motorsport Events