Κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώων δικάστηκε χθες ο 55χρονος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καθώς πριν απο λίγες ημέρες συνελήφθη έχοντας αφήσει δύο χήνες για ημέρες μέσα στο αυτοκίνητο του, το οποίο είχε παρκάρει στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο 55χρονος καταδικάστηκε σε ένα χρόνο ποινή φυλάκισης ενώ του επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Το Δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή φυλάκισης προς 5 ευρώ την ήμερα, καθώς του επέβαλε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, εκτοξεύοντας το ποσό που πρέπει να πληρώσει σε κάτι πάνω απο 70.000 ευρώ.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τις χήνες τις αγόρασε για να τις πάει δώρο στα εγγόνια του και πως άφησε το αυτοκίνητο στο λιμάνι γιατί δεν είχε χρήματα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προκείμενου να το πάρει μαζί του στην Αθήνα όπου θα πήγαινε για προσωπικούς λόγους. Τόνισε ότι είχε ενημερώσει τα παιδιά του προκειμένου να φροντίζουν τα πτηνά όσο θα έλειπε όμως το Δικαστήριο, δεν πείστηκε από τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, και τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά.