«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των φαρμακοποιών για τη διάθεση των μην συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ.

Οι φαρμακοποιοί προχωρούν την Τετάρτη σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ειδικότερα, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης, απαντούν στην κυβέρνηση οι φαρμακοποιοί για την απελευθέρωση του δικτύου διανομής των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Οι φαρμακοποιοί μιλούν για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους.

Τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα αυτή την ώρα αριθμούν τα 1.300, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, κολλύρια, δερματολογικές αλοιφές και άλλα.

Ανήμερα της απεργίας προγραμματίζεται στην Κρήτη παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια στο Ηράκλειο, ενώ στις 13 του μήνα ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος καλεί σε γενική συνέλευση, ώστε να καθορίσει την περαιτέρω στάση του, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.