Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και η ΕΠΟ, παρουσία του εκπροσώπου της FIFA συμφώνησαν σε σειρά από ενέργειες που θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή για να μην υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κ.Κουτσοκούμνης αποχωρώντας από τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό έκανε γνωστά τα σημεία της συμφωνίας αυτής

1. Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου.
2. Ο υφυπουργός δέχεται το αίτημα αυτό και αποφασίζει την επανεκκίνηση του θεσμού.
3. Η FIFA από την ερχόμενη Παρασκετυή ξεκινά εργασίες για την πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πρόκειται για σημεία στα οποία συμφώνησαν και οι δύο πλευρές με τον υφυπουργό όμως να κρατά ένα μικρό ενδεχόμενο διαφοροποίησης καθώς θέλει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

Σε ερώτηση για το αν ικανοποιείται η Κυβέρνηση από αυτή τη συμφωνία ο Κοντονής απάντησε:

«Μας ικανοποιεί γιατί ενεργοποιείται η νομική διαδικασία και θα υπάρξουν πλέον άμεσα παραπομπές όλων όσων εμπλέκονται σε σοβαρά ποινικά αδικήματα. Η Επιτροπή Δεοντολογίας μόλις λειτουργήσει σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα, θα μπορεί να επιλαμβάνεται και σε ζητήματα ηθικής τάξης κάτι που έχει συμβεί σε αντίστοιχες υποθέσεις με υψηλά μάλιστα στελέχη της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Και όπως έχω ξαναπεί, η ελληνική Κυβέρνηση θέλει το ίδιο το ποδόσφαιρο να προχωρήσει στη διαδικασία της αυτοκάθαρσης, όπως αυτή θα επιλεγεί από τις διεθνείς Συνομοσπονδίες».