Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άνδρες έπεσαν στο κενό, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, όταν υποχώρησε το μπαλκόνι, στο οποίο εκτελούσαν εργασίες, ενώ ο τέταρτος που βρισκόταν κάτω, καταπλακώθηκε από τα μπάζα.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν πάει για μια πρώτη αυτοψία στο χώρο όπου επρόκειτο να εκτελέσουν εργασίες.
Ξαφνικά και κάτω από άγνωστες συνθήκες κατέρρευσε μέρος μπαλκονιού στον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου για το εργατικό ατύχημα που συνέβη σήμερα στο Ηράκλειο:

«Ένα νέο εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα που ενώ όλοι οι δείκτες της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν πάρει τον κατήφορο, αυτός είναι ο μόνος δείκτης που έχει σταθερή και ανοδική πορεία.

Συγκεκριμένα πριν λίγη ώρα ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε στο κτίριο του «Παγοποιείου», στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν έπεσε το μπαλκόνι και βρέθηκαν στο κενό τέσσερις συνάδελφοί μας με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τους.

Και το συγκεκριμένο ατύχημα, όπως και τόσα άλλα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς επίσης αυτό που επανειλημμένα ως συνδικάτο έχουμε επισημάνει για την ακαταλληλότητα πολλών κτιρίων μέσα στην πόλη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες και να επιβάλουμε ανθρώπινα ωράρια και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας», καταλήγει η σχετικη ανακοινωση.