Στο λιμάνι της Σούδας  σήμερα τρία κρουαζιερόπλοια.

Το υπερπολυτελές CELEBRITY EQUINOX της πολυβραβευμένης εταιρείας Celebrity Cruises (μέλους του Ομίλου Royal Caribbean Cruises Ltd.), το CELESTYAL NEFELI της εταιρείας Celestyal Cruises και το ZENITH της εταιρείας Croisieres De France (θυγατρική εταιρεία της Pullmantur Cruises), η οποία θα επισκεφθεί για πρώτη φορά το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων.

1) Το CELEBRITY EQUINOX με χωρητικότητα 3.100 επιβάτες και 1.250 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 7:00 προερχόμενο από την Μύκονο και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο αν και ναυπηγήθηκε μόλις το 2009, έχει πρόσφατα ανακαινισθεί δίνοντας έμφαση στην επιπλέον πολυτέλεια των κοινόχρηστων χώρων καθώς διαθέτει αληθινό γκαζόν στο ανώτερο κατάστρωμα του κρουαζιερόπλοιου για χρήση των επιβατών, πολυτελή εστιατόρια και μπαρ κλπ. (βλ. φωτογραφίες). Θεωρείται δε από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοια διεθνώς, καθώς παράγει ενέργεια από φωτοβολταϊκά συστήματα, διαθέτει πρωτοποριακά συστήματα ανακύκλωσης κλπ.

equinox 1

2) Το CELESTYAL NEFELI με χωρητικότητα 1.074 επιβάτες και 370 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε στη Σούδα στις 8:15 προερχόμενο από το Ναύπλιο και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό το Τσεσμέ της Τουρκίας.

celestyal 2

3) Το ZENITH με χωρητικότητα 1.828 επιβάτες και 620 άτομα πλήρωμα, θα καταπλεύσει στη Σούδα στις 10:30 προερχόμενο από το Αργοστόλι και θα αναχωρήσει στις 19:30 με προορισμό τον Πειραιά.

zenith