Όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο 20 Μαΐου σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλείου στα Δυό Αοράκια, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας ανέθεσε τον ένα από τους οκτώ αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγονται ετησίως, στην πόλη μας.
Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κ.κ. Μανώλης Κατσιαδάκης και Χαρίλαος Τσολάκης αντίστοιχα.

http://www.heraklion.gr/files/items/6/63626/pagkosmio_kypello_xifaskias.jpg

Όλοι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο μπορεί να βοηθήσει την τοπική ξιφασκία να αναπτυχθεί και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι το Ηράκλειο έχει εξελιχθεί σε διεθνές αθλητικό κέντρο το οποίο διαθέτει τις υποδομές, την τεχνογνωσία και το προσωπικό για να φιλοξενήσει με επιτυχία διαφορετικών ειδών και παγκοσμίου βεληνεκούς αθλητικές εκδηλώσεις.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Νέων Ανδρών που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης, θα διεξαχθεί στο Κλειστό στα Δύο Αοράκια στις 16 και 17 Δεκεμβρίου του 2017 και αναμένεται να αγωνιστούν περισσότεροι από 150 κορυφαίοι αθλητές από 30 χώρες.