Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, η απεργία των εργαζομένων της καθαριότητας οδεύει προς τη λήξη της.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από το δήμο Ηρακλείου μετείχαν στην κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα και στη σύσκεψη με τον υπουργό και έλαβαν διαβεβαιώσεις σχετικά με το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών αλλά και τη διευθέτηση των αιτημάτων των συμβασιούχων.

Στο ζήτημα των συμβασιούχων ο Υπουργός δληλωσε ότι το ζήτημα με τις συμβάσεις και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων θα ρυθμιστεί νομοθετικά, όταν καθαρογραφεί η σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι του δήμου Ηρακλείου είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων διεκδικώντας για όσους έχουν συμπληρώσει 24μηνο και την μονιμοποίηση τους.
Από τα μεσάνυχτα ενεργοποιείται η υπηρεσία της καθαριότητας.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Μαμουλάκης δηλώνει ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να επέλθει η κανονικότητα στη πόλη , το επόμενο 2ημερο, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες, καθώς πέρα από τους εργάτες, θα χρησιμοποιηθούν και μηχανήματα στην επιχείρηση σκούπα.και τις επόμενες ημέρες θα έχουν απομακρυνθεί τα σκουπίδια από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.