Έληξε η απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα και ξεκίνησε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων την οποία έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Το ενδιαφέρον ωστόσο στρέφεται στην συνάντηση που θα έχουν με τον Υπουργό Εσωτερικών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν βρεθεί λύση στα αιτήματα των εργαζομένων, τότε το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους .
Στη συνάντηση θα παραβρεθεί και ο αντιδήμαρχος κ.Χάρης Μαμουλάκης κατ εντολή του δημάρχου Ηρακλείου κ.Βασίλη Λαμπρινού ώστε όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος να πιέση την κυβέρνηση για την λύση του προβλήματος.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρει:

«Λόγω των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ από το Σάββατο 20 έως και την Τρίτη 23 Μαΐου και που αφορούν στο σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους της χώρας, αναμένεται να παρατηρηθούν προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων και στον Δήμο Ηρακλείου.

Για την ελαχιστοποίηση αυτών των προβλημάτων και την αποφυγή κατά το δυνατόν δυσάρεστων εικόνων, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου παρακαλεί τους δημότες να αποφεύγουν την χρησιμοποίηση των κάδων κατά το παραπάνω 4ήμερο και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, να φροντίζουν ώστε τα μη προοριζόμενα για ανακύκλωση απορρίμματα να είναι τοποθετημένα σε σακούλες καλά δεμένες».