Στα κρητικά «Ξα μου» σημαίνει «ας κάνω ότι θέλω». Ο Τζώνη, Γάλλος που μένει στην Κρήτη, χάνει τη δουλειά του, αλλά ξαναβρίσκει τις μικρές χαρές της καθημερινότητας, όλα όσα υπάρχουν γύρω μας κι εμείς δεν τα βλέπουμε.
Η ταινία «Ξα μου», που έχει επίκεντρο την Κρήτη, τους ανθρώπους της και την Κρητική νοοτροπία εν μέσω οικονομικής κρίσης, κάνει πρεμιέρα στο Ηράκλειο.

http://www.ekriti.gr/sites/default/files/styles/large/public/thumbnails/image/ram12_0.jpg?itok=PD0nF5O6

«Είναι η πρώτη μου ταινία μεγάλου μήκους, με κεντρικό θέμα το νησί μου. Πρόκειται για μια αισιόδοξη ταινία, που δίνει λύση στα προβλήματα πολλών ανέργων, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα, την κουλτούρα και την νοοτροπία του τόπου, αλλά και την δοτικότητα και στήριξη των Κρητικών στις δύσκολες στιγμές» αναφέρει η σκηνοθέτης της ταινίας, Κλειώ Φανουράκη.

 

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο Ηράκλειο στις 15 Ιουνίου

Πρωταγωνιστεί : Γιώργος Χωραφάς

Συμπρωταγωνιστούν : Σοφία Χιλλ, Λευτέρης Ελευθερίου, Ζωή Χωραφά, Γιώργης Σμπώκος, Καλλιρόη Καραμάνου, Τατιάνα Καλαντζή, Γιώργης Μανωλάκης, Μάνος Πετράκης, Άγγελος Χιλλ, Δημήτρης Τσουπέι, Αντώνης Ορφανός, Αριστείδης Φραγκιαδάκης, Ευγενία Σμπώκου και πολλοί ακόμη δημιουργικοί ηθοποιοί και μη ηθοποιοί.

Φιλική Συμμετοχή: Άννα Φόνσου, Νίκος Μπουσδούκος, Αλέξανδρος Μυλωνάς

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κλειώ Φανουράκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Βαρβίας
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδη
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Μουσική (κατά αλφαβητική σειρά):
Μάρω Θεοδωράκη
Λουδοβίκος των Ανωγείων
Γιώργης Μανωλάκης
Επιμέλεια κοστουμιών, κομμώσεις και μακιγιάζ : Ρενάτα Μαστοράκη Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Σκιαδόπουλος
Παραγωγή: Αmusic Freeater