Την επιχορήγηση των επιχειρήσεων – μελών του, που πρόκειται να συμμετάσχουν στην έκθεση GRECKA PANORAMA 2017 στη Βαρσοβία της Πολωνίας από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017, αποφάσισε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν άμεσα τη σχετική αίτηση.
«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου -μέλος του Enterprise Europe Network- συνεχίζοντας την προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας, θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στην έκθεση και απευθύνει πρόσκληση στις επιχειρήσεις ν’ αξιοποιήσουν τις τεράστιες ευκαιρίες που παρουσιάζει η ανερχόμενη πολωνική αγορά» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.
Επίσης, σημειώνει ότι όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν στην έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα:
α) να διαθέσουν τα προϊόντα τους προς λιανική πώληση στον ίδιο χώρο,
β) να συνομιλήσουν με χονδρεμπόρους/εισαγωγείς μέσω του Enterprise Europe Network
γ) να διανείμουν εκπτωτικά κουπόνια, προωθητικό υλικό κλπ.
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, η έκθεση GRECKA PANORAMA διεξάγεται με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε Σκανδιναβία και Πολωνία και μόνο πέρυσι στη Βαρσοβία οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τους 5.000, οι οποίοι εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για ελληνικά και κυπριακά προϊόντα και τουριστικές υπηρεσίες.
Η οικονομία της Πολωνίας είναι η 8η στην Ευρώπη με ρυθμό ανάπτυξης 2,9%. Η χώρα έχει 39 εκατομμύρια καταναλωτές – με μεγάλο ποσοστό νέων στη μεσαία τάξη – οι οποίοι κάθε χρόνο επιλέγουν με αυξανόμενο ρυθμό την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, ενώ την περίοδο 2009-2014 οι ελληνικές εξαγωγές στην Πολωνία έφτασαν τα 300.000.000 ευρώ.
Το Επιμελητήριο Ηρακλείου υπογραμμίζει πως λόγω αυξημένης ζήτησης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην έκθεση το αργότερο έως την Παρασκευή, 7 Ιουλίου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με μήνυμα στο email bakinta@ebeh.gr (υπεύθυνη κα Εβελίνα Μπάκιντα τηλ.: 2810-247021).