Εγκρίθηκε χθες, ομόφωνα, από το Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ το πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017». Στο σύνολο τους οι εκδηλώσεις είναι 165.

Οι προβολές ταινιών στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «ΒΗΘΛΕΕΜ» 55. Οι παραστάσεις με Ελεύθερη είσοδο 41.

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί 100 παραστάσεις Ντόπιων Καλλιτεχνικών σχημάτων, και είναι αφιερωμένο στα 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Τα έσοδα των εκδηλώσεων καλύπτουν τα έξοδα τους (43.000,00€ έξοδα – 51.000,00€ έσοδα).

Το Φεστιβάλ ανοίγει στις 8 Ιουλίου με τη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη και ολοκληρώνεται την 1 Οκτωβρίου.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παραστάσεις Θεάτρου (Μάνια Παπαδημητρίου «Αδαμαντία», Δήμος Αβδελιώδης «Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον», «Αλέξης Ζορμπάς» με τον Γρηγόρη Βαλτινό, «Λυσιστράτη» με τον Π. Φιλιππίδη και τον Γ. Μπέζο, Θέατρο του Νέου Κόσμου «Πέτρες στις τσέπες μου», Θοδωρής Αθερίδης- Σμαράγδα Καρύδη «Το Ψέμα», Το Ρωσικό Κρατικό Μπαλέτο με την «Η Ωραία Κοιμωμένη», ΟΜΕΡΤΑ «Η σιωπή των Ανδρών» με τον Κώστα Σπυρόπουλο, Εθνικό Θέατρο με την «Άλκηστη» του Ευριπίδη, «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» με τον Αιμίλιο Χειλάκη και άλλες),

Συναυλίες Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής (Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιάννης Κότσιρας, Mehmet Erdem, Active Member, Το πρώτο μας Πάρτυ, Βασίλης Σκουλάς, Παντελής Θαλασσινός, Ψαραντώνης, «Το φαλιμέντο του κόσμου» αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο, Αφιέρωμα στις Μπουάτ, Μιχάλης Χατζηγιάννης και άλλες)

Παιδικό Θέατρο («Μαγικός Αυλός με την Κάρμεν Ρουγγέρη, Χρήστος Τριπόδης «Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών», Μικρό Θέατρο Λάρισας «Οι Μύθοι του Αισώπου», «Σερλοκ Χόλμς, ένα μυστήριο με όνομα», Μαγικές Σβούρες «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», και άλλες παραστάσεις.

Εκδηλώσεις Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού,

Θέατρο από ομάδες του Ηρακλείου,

Παραστάσεις Πολιτιστικών Συλλόγων Μικρασιατών και Ποντίων,

Αφιερώματα στην Κρητική Μουσική, Στο Ρεμπέτικο, Στο Λαϊκό Τραγούδι, Στο Στάθη Μάστορα, Στις Μπουάτ και άλλα,

Παραστάσεις Καραγκιόζη και Κουκλοθεάτρου,

Παραστάσεις με Ζογκλέρ και «Μάγους»,

Συναυλίες Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής και Κλασικής Μουσικής.