Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Avra Imperial Hotel στο Κολυμπάρι Χανίων, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της για την ολοκληρωμένη υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και το νέο στρατηγικό σχέδιο της, Agenda 2020.

Ομιλητές στην εκδήλωση που παρακολούθησαν 270 επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων της Δυτικής Κρήτης, ήταν ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου.

Όπως τόνισαν η Τράπεζα Πειραιώς θα αυξάνει κάθε χρόνο τις χρηματοδοτήσεις της, και από τα 2 δις. ευρώ που ήταν το 2016 θα φθάσει σταδιακά στα τέλη του 2020 τα 5 δισ. ευρώ ετησίως. Από αυτά περίπου το 10% κάθε χρόνο αφορούν χρηματοδοτήσεις στην Κρήτη, με στόχο να διαμορφωθούν σε 0,5 δις. ευρώ το 2020.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς διαβεβαίωσαν τον παραγωγικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης, ότι η Τράπεζα θα στηρίξει την προσπάθεια για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – ιδιαίτερα του τουριστικού και του αγροτικού τομέα, δύο τομείς στους οποίους στηρίζεται η οικονομία του νησιού.