Υπεγράφη το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουλίου η σύμβαση για την αποκατάσταση – διαρρύθμιση του 1ου Λυκείου Ηρακλείου – Καπετανάκειου. Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, στο γραφείο των καθηγητών του σχολείου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Χάρη Μαμουλάκη, εκπροσώπων του συλλόγου καθηγητών και του συλλόγου γονέων του Καπετανάκειου.

Αμέσως μετά τις υπογραφές, ο Δήμαρχος τόνισε : «Είχαμε διαβεβαιώσει τους γονείς των παιδιών, τους καθηγητές και τους ίδιους τους μαθητές ότι η αποκατάσταση του Καπετανάκειου αποτελούσε για εμάς βασική προτεραιότητα. Παρά την καθυστέρηση που προέκυψε εξαιτίας του νέου νόμου για τα δημόσια έργα το καλοκαίρι του 2016, ο Δήμος Ηρακλείου ήταν έτοιμος για να δημοπρατήσει το συγκεκριμένο έργο , καθώς και πολλά άλλα, αμέσως μόλις άνοιξαν οι σχετικές διαδικασίες.

Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης, μπαίνουμε πλέον σε τροχιά υλοποίησης του έργου. Πιστεύω ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο μήνα και θα ολοκληρωθούν έντεχνα και εμπρόθεσμα, ώστε το Καπετανάκειο να αποκτήσει τις εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην ιστορία του και η οκταετής ταλαιπωρία μαθητών, καθηγητών και γονέων να λάβει τέλος».

Την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σύμβασης εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την δημόσια εκπαίδευση στο Ηράκλειο: «Είναι πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για την δημόσια εκπαίδευση στο Ηράκλειο, το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 24 μήνες από τον ανάδοχο. Οι πόροι είναι διασφαλισμένοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης, το μεγάλο μας μέλημα τώρα είναι τα παιδιά να μπουν το συντομότερο δυνατό, σε ένα σύγχρονο λειτουργικό σχολικό συγκρότημα».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.568.780 ευρώ ενώ το τελικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 1.240.783,06 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του είναι δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, με στόχο από πλευράς Δήμου, όπως δήλωσε ο κ. Αναστασάκης, οι μαθητές να αρχίσουν να μπαίνουν στο καινούριο κτίριο από την σχολική χρονιά 2018-2019.

ghgh

ghgh

ghgh