Δοφονημένος εντός του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου του, βρέθηκε το μεσημέρι, του Σαββάτπυ ο Μανούσος Ριτζάκης, 59 ετών από την Κρήτη, μόνιμος κάτοικος Γέρακα.

Ο Μανούσος  ζούσε από τον Μάιο του 2016 το προσωπικό του δράμα. Ο μεγάλος γιος του, 22 ετών, συνελήφθη πέρυσι, με την κατηγορία της δολοφονίας του 21χρονου Θόδωρου Γαλαζούλα από τα Γλυκά Νερά.

Η σορός του νέου βρέθηκε σε ημιαποσύνθεση σε ερημική περιοχή της Πεντέλης.

Σύμφωνα με τα πρώτα -έγκυρα- στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του «Νεολόγου» το θύμα πρέπει να βρισκότανε τις τελευταίες ημέρες υπό παρακολούθηση, από άνδρα αγνώστων στοιχείων.

Το Σάββατο το μεσημέρι κατά τις 13:30 βρέθηκε στο κρεοπωλείο στην συμβολή των Λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων και εξερχόμενος κατευθύνθηκε στην απέναντι του κρεοπωλείου πλευρά της Λ. Μαραθώνος, επιβιβαζόμενος του αυτοκινήτου του που είχε λίγα λεπτά πριν σταθμεύσει σε χώρο που δεν παρεμπόδιζε την κυκλοφορία.

Έθεσε σε λειτουργία το αυτοκίνητο του και δευτερόλεπτα πριν πάρει το δρόμο επιστροφής προς το σπίτι του, άγνωστος άνδρας άνοιξε την πόρτα από την πλευρά του οδηγού και τον πυροβόλησε εξ επαφής 4 φορές. Δύο σφαίρες στο κεφάλι και 2 στην ωμοπλάτη.

Ο δράστης, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, αποχώρησε από το σημείο του εγκλήματος πεζός, προφανώς κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητο του που πρέπει, μάλλον, να είχε σταθμεύσει κάπου κοντά.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο 59χρονος παρέμεινε επί περίπου 1,50 με 2 ώρες εντός του αυτοκινήτου του με τη μηχανή σε λειτουργία, νεκρός -γερμένος στο κάθισμα του συνοδηγού- χωρίς να προκληθεί το ενδιαφέρον ή η περιέργεια διερχόμενων πολιτών για το τι μπορεί να συμβαίνει σε ένα οδηγό πεσμένο στο κάθισμα και μάλιστα πλημμυρισμένο στα αίματα.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν κατά τις 15:30 και σε χρόνο μόλις λίγων λεπτών βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος, ο Διοικητής και Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης, κ. κ. Παναγιώτου και Στεφανόπουλος, αντίστοιχα οι οποίοι και έσπευσαν μαζί με μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ να αποκλείσουν την περιοχή.

Ακολούθησαν ο ιατροδικαστής και στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, στην δικαιοδοσία των οποίων η ευθύνη για τα περαιτέρω, κατά πρώτο και κύριο λόγο η διαλεύκανση του στυγερού, «πισώπλατου» εγκλήματος.

Ο Μανούσος Ριτζάκης ήταν ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, σεμνός, φιλήσυχος, πράος, συμπαθής σε μεγάλο τμήμα της τοπικής κοινωνίας, είχε «χάσει» στην κυριολεξία τον εαυτό του, τον τελευταίο χρόνο από το «μεγάλο κακό» που βρήκε τον ίδιο και την οικογένειά του.
Απέφευγε να εμφανίζεται σε δημόσιους χώρους και συχνά εκμυστηρευότανε σε ανθρώπους του στενού φιλικού περιβάλλοντός του «ότι η ζωή του ουσιαστικά έκλεισε τον κύκλο της».

Πράξη αντεκδίκησης βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την μαφιόζικη δολοφονία στον Γέρακα