Στη διαγραφή οφειλών ανασφάλιστων πολιτών στα νοσοκομεία του Ηρακλείου ύψους 10.000.000 ευρώ προχωρά το Yπουργείο Yγείας όπως αποκάλυψε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, δίνοντας μεγάλη ανάσα στους Κρητικούς που χρωστούν για τη νοσηλεία τους.

Το σημαντικό είπε ο βουλευτής είναι ότι οι οφειλές αυτές κρατήθηκαν στο νοσοκομείο και δεν βεβαιώθηκαν στην εφορία και πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό που καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία λόγω της ανεργίας.

Η κυβέρνηση συνέχισε έχει λύσει αυτό το θέμα με το νόμο για την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας. Επίσης με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών, διαγράφονται βεβαιωμένα χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς τους ανασφάλιστους που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ.

Στο παρελθόν υπήρξαν χιλιάδες περιπτώσεις, όπου επειδή ακριβώς ήταν επείγον ο χαρακτήρας του νοσήματος, υπήρχε νοσηλεία από το δημόσιο σύστημα υγείας, όμως με την υποχρέωση του ανασφάλιστου να υπογράψει δήλωση αποδοχής χρέους και να μεταφερθεί αυτό το χρέος στη ΔΟΥ.
Αυτό θα είναι στην ουσία μία πράξη που θα κλείσει αυτήν την εκκρεμότητα από το παρελθόν και είχαν καταγραφεί οφειλές στα νοσοκομεία πολλαπλάσιου ύψους, τις οποίες η κυβέρνηση πάγωσε και δεν βεβαιώθηκαν στην εφορία. Οι οφειλές αυτές, ήταν ύψους πάνω από 150 εκατ. ευρώ και πρόκειται για μια τεράστια ανακούφιση,αφού στο πρώτο πεντάμηνο του 2017, συνταγογραφήθηκαν εξετάσεις και φάρμακα για 528.000 ανασφάλιστους πολίτες, εκ των οποίων το 1/3 έλαβε φαρμακευτική αγωγή με μηδενική συμμετοχή.