Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σημαίνει διακοπές, ηρεμία και χαλάρωση σε όμορφα νησιά.

Το εξωτικό Κουφονήσι βρίσκεται στο Λιβυκό πέλαγος, νότια του νομού Λασιθίου, σε απόσταση 10 ναυτικά μίλια Νοτιοανατολικά από το Μακρύ Γιαλό (Ο Μακρύς Γιαλός βρίσκεται 38 χλμ. από την Σητεία και 25 χλμ. ανατολικά από την Ιεράπετρα).
Ενα νησάκι με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και πινελιά στο παρελθόν της ιστορίας.

Το απομακρυσμένο και άγνωστο στον πολύ κόσμο Κουφονήσι Σητείας κρύβει καλά σαν επτασφράγιστο μυστικό 36 διαφορετικές παραλίες κάποιες από τις οποίες πολύ άνετα φιγουράρουν όχι απλά στις καλύτερες της Κρήτης αλλά όλου του πλανήτη με νερά τόσο μοναδικά όσο και το τοπίο του νησιού που δεν μοιάζει με κανενός άλλου. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την ομορφιά των λευκών πετρωμάτων δίπλα στο απέραντο γαλάζιο του Λυβικού Πελάγους και να απολαύσει την ηρεμία της φύσης κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά του.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ ΚΡΗΤΗ

Το νησί δεν κατοικείται αλλά είναι γεμάτο από ερείπια ανθρώπινης δραστηριότητος, που αρχίζει από τους Πρωτομινωικούς χρόνους και φθάνουν μέχρι τα μεταβυζαντινά χρόνια.
Οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν το Κουφονήσι, ως την Δήλο της Κρήτης, λόγω των σημαντικών αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ ΚΡΗΤΗ

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα

Πριν από πολλά χρόνια, στη Χιλιαδερφιά αγκυροβόλησε για μια εβδομάδα Αγγλική θαλαμηγός, με επιβάτες τον Κάρολο της Αγγλίας και την πριγκίπισσα Νταιάνα

http://static.openit.gr/cretanbeaches.com/images/stories/beaches/lassithi/lefki/hiliaderfia/1.jpg

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ ΚΡΗΤΗ

Το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο επειδή υπάρχει πλοίο που αναχωρεί καθημερινά απο τον Μακρύ Γιαλό για το Κουφονήσι.

Δεν υπάρχει οργανωμένη παραλία γιαυτό ο επισκέπτης θα πρέπει να εχει μαζί του όλα τα απαραίτητα για ριλάξ,