Άνοδο της θερμοκρασίας και υψηλά επίπεδα της υγρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αυτή την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, η εξασθένηση του Βορείου ρεύματος αναμένεται να προκαλέσει αρκετά υψηλές θερμοκρασίες τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας σε ολόκληρη την Κρήτη, με το θερμόμετρο να φτάνει στις περισσότερες περιοχές έως και τους 36°C. Τις νυκτερινές ώρες οι θερμοκρασίες, ευτυχώς, θα επιστρέφουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αναλυτικά ο καιρός μέχρι και την Πέμπτη:

Δευτέρα 24 Ιουλίου

Ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί , από 23°C έως 33°C, ενώ στα Νότια και κατά τόπους στα βόρεια του νησιού θα είναι 2 έως και 3 βαθμούς υψηλότερη.

Τρίτη 25 Ιουλίου

Ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν από Δυτικές διευθύνσεις με ένταση στα 3 έως 4 Μποφώρ, με εξαίρεση τις δυτικές περιοχές της Κρήτης όπου η ένταση τους αναμένεται να φθάσει τις μεσημβρινές ώρες έως και τα 5 Μποφώρ.

Υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας με την ελάχιστη σε αρκετές περιοχές να είναι στου 25°C ενώ η μέγιστη θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές στους 35 με 36 °C, κατά τόπους βέβαια, λόγω γεωμορφολογικών συνθηκών, αναμένονται λίγο υψηλότερες τιμές. Καθοριστικός πάντως παράγοντας για την αίσθηση δυσφορίας θα είναι τα ποσοστά υγρασίας, τα οποία μόνο κατά τόπους φαίνεται να παρουσιάζουν αυξημένες τιμές.

Τετάρτη 26 Ιουλίου

Διατήρηση της καλοκαιρίας με πιθανή εμφάνιση λίγω αραιών νεφώσεων στα ορεινά , κυρίως της Δυτικής Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις αρχικά με ένταση στα 3 έως 4 Μποφώρ, ενώ αργότερα αναμένεται να ενισχυθούν φθάνοντας τα 5 και τοπικά έως και τα 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι υψηλές τιμές παρόμοιες με της Τρίτης, ενώ τα ποσοστά υγρασίας εμφανίζονται λίγο υψηλότερα σε περισσότερες περιοχές της Κρήτης.

Πέμπτη 27 Ιουλίου

Καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι πάντα από δυτικές διευθύνσεις, διατηρούνται ενισχυμένοι με την ένταση τους κατά τόπους να φθάνει έως και τα 6 Μποφώρ. Από το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται σταδιακή εξασθένηση τους.

Η θερμοκρασία υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα, με τη μέγιστη στις περισσότερες περιοχές να φθάνει στους 32°C

Την Παρασκευή αναμένεται ότι θα αποκατασταθούν πολύ καλύτερες συνθήκες με την εξασθένηση των ανέμων καθώς και μικρή ακόμη πτώση της θερμοκρασίας.