Σε συναγερμό τέθηκαν και πάλι οι αρχές ξεκινώντας μια νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από τα χιόνια. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, 50 περίπου εκδρομείς από άλλα σημεία της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της Κρήτης, ανάμεσά τους τρεις ηλικιωμένοι και δύο νήπια, βρέθηκαν στη Μονή Κουδουμά για να εορτάσουν τα Θεοφάνεια. Ωστόσο τους πρόλαβε ο χιονιάς με αποτέλεσμα από τις 6 του Γενάρη να φιλοξενούνται στο μοναστήρι.

“Εδώ και πέντε μέρες, έχουμε περάσει δύσκολες ώρες” δήλωσε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουδουμά κ. Μακάριος, ενώ επισήμανε ότι οι αρχές έχουν ενημερώσει το μοναστήρι πως το αργότερο έως τις δύο το μεσημέρι θα έχει καταστεί εφικτό το άνοιγμα των δρόμων.

Οι 50 περίπου επισκέπτες του μοναστηριού προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο, τη Σητεία, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, ενώ αποκλεισμένη βρίσκεται και μία ομάδα μοναχών από το Άγιο Όρος.

Αμέσως, κινητοποιήθηκε η Περιφέρεια και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ και η βλάβη που είχε προκληθεί στο μηχάνημα του Δήμου Γόρτυνας αποκαταστάθηκε. Η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη, και πέρα από τα συνεργεία Περιφέρειας και Δήμου, συμμετέχει ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 άνδρες, που βρίσκονταν από το πρωί στις Στέρνες, περιμένοντας την εκκίνηση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των προσκυνητών.

Να σημειωθεί ακόμη πως ο ηγούμενος διαβεβαίωσε ότι ο μοναδικός ερημίτης μοναχός που ζει σε σπηλιά έξω από τη Μονή Κουδουμά, είναι ασφαλής στο μοναστήρι.