Στο στόχαστρο χάκερς έχουν μπει το τελευταίο διάστημα αρκετές επιχειρήσεις και εταιρείες σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι καταφέρνουν μέσα σε μία νύχτα να κλειδώσουν ή να εξαφανίσουν όλα τα αρχεία τους. Θύμα των χάκερς αυτών έπεσε και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας στο Ηράκλειο, ο οποίος διαπίστωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι ένα μεγάλο μέρος των αρχείων της επιχείρησης του έχει κλειδώσει και δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης του σε αυτό!

Από τότε έχει ξεκινήσει για τον ίδιο μία απίστευτη περιπέτεια, προκειμένου να μπορέσει να ξεμπλοκάρει και να γίνει ανάκληση των αρχείων του. Μάλιστα στο τέλος κάθε αρχείου, που είναι κλειδωμένο, εμφανίζεται ένα μήνυμα, στο οποίο αναφέρεται ότι για να μπορέσει ο ιδιοκτήτης να τα ξεκλειδώσει, θα πρέπει να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 3.000 δολαρίων σε κάποιον… “κύριο”, τα στοιχεία του οποίου υπάρχουν στο συγκεκριμένο μήνυμα.

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης εταιρείας απευθύνθηκε από την πρώτη στιγμή και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα, που έχουν κάνει οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόκειται για πολύ καλά οργανωμένους χάκερς, των οποίων τα ηλεκτρονικά ίχνη είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν.

TAGS: