Αίσιο τέλος, αλλά με μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος, είχε η απίστευτη περιπέτεια του Ηρακλειώτη επιχειρηματία ο οποίος εδώ και μερικές ημέρες είχε πέσει θύμα χάκερ.

Ο χάκερ είχε κλειδώσει μεγάλο μέρος των αρχείων που ήταν αποθηκευμένα στους υπολογιστές της επιχείρησης και εκβίαζε τον άτυχο Ηρακλειώτη, ζητώντας του χρήματα, προκειμένου να του δώσει τον πολυπόθητο κωδικό πρόσβασης που θα του επέτρεπε να επανακτήσει τα αρχεία του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο επιχειρηματίας μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη η πρώτη του σκέψη ήταν να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως και έκανε. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αφού το πήρε απόφαση ότι οι Διωκτικές Αρχές δεν πρόκειται να τον βοηθήσουν να λύσει το πρόβλημά του, αναγκάστηκε να υποκύψει στους εκβιασμούς του χάκερ.

Έτσι, έπειτα από διαδικτυακά παζάρια, ο απατεώνας ζήτησε τελικά από τον επιχειρηματία το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ, προκειμένου να του αποκαλύψει τον κωδικό ο οποίος θα «ξεκλείδωνε» τα μπλοκαρισμένα αρχεία.

Ο επιχειρηματίας του έστειλε πράγματι τα χρήματα, τα οποία αφού πέρασαν από αρκετές τράπεζες του εξωτερικού, κατέληξαν σε τραπεζικό υποκατάστημα της… Κίνας, από όπου τα «σήκωσε» κάποιος άγνωστος. «Πρόκειται για έναν… έντιμο απατεώνα» είπε ο επιχειρηματίας, καθώς με το που του έστειλα τα χρήματα, έστειλε σε χρόνο ρεκόρ απάντηση στα mail μου, με αναλυτικές απαντήσεις για πως θα ανακτήσουμε τα αρχεία μας και αναλυτικές οδηγίες για το πως δεν θα «σπάσουν» οι κωδικοί»!.

ekriti.gr

TAGS: