Ποινή φυλάκισης 10 ετών επέβαλλε χθες το απόγευμα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στον πρώην πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού, από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, για τις πράξεις της υπεξαίρεσης και της ψευδούς βεβαίωσης.
Ο πρώην πρόεδρος όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ξεσπώντας σε λυγμούς ενώπιον του δικαστηρίου, υπεξαίρεσε μεγάλο ποσό από το συνεταιρισμό, “παρασυρμένος” από τον τζόγο. Μέσα σε μια τριετία, από το 2004 έως το 2007, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρόεδρος υπεξαίρεσε περίπου 800.000 ευρώ από τον συνεταιρισμό προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που είχε δημιουργήσει.

Ο κατηγορούμενος απέδωσε σε σοβαρά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα το γεγονός ότι “έμπλεξε” με τον τζόγο και βρέθηκε να χρωστάει σε επικίνδυνους ανθρώπους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στην απολογία του είπε ότι άρχισαν να απειλούν την οικογένειά του και τότε αποφάσισε να κόψει επιταγές, στο όνομα του συνεταιρισμού για να τους ξεπληρώσει.
Ο πρώην πρόεδρος ζήτησε συγνώμη από την οικογένειά του για την περιπέτεια που περνούν εξαιτίας του. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συγχωριανούς του και μέλη του συνεταιρισμού για την στάση που κράτησαν απέναντί του, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο που ανέλαβε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, αφού συμφώνησαν και προχώρησαν σε συμφωνία μαζί του, προκειμένου, να επιστρέψει τα χρήματα που υπεξαίρεσε, σε δόσεις.

Το Δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και για τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο, ωστόσο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 8 ετών για την υπεξαίρεση και ποινή φυλάκισης 3 ετών για την ψευδή βεβαίωση, με τη συνολική ποινή να φτάνει τα 10 χρόνια