Υπέρ του σχηματισμού μιας ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας, τάχθηκε από τα Χανιά ο ευρωβουλευτής με το “Ποτάμι” Γιώργος Γραμματικάκης υπογραμμίζοντας σχετικά ότι “η Ελλάδα δεν σηκώνει βρίσκεται άλλο σε μετέωρη κατάσταση”.

Ο κ. Γραμματικάκης μιλώντας χθες το βράδυ στο Καστέλι σε πολιτική εκδήλωση ανέφερε ακόμα ότι την επομένη των εκλογών το “Ποτάμι” δεν θα διεκδικήσει ρόλο ρυθμιστή αλλά ρόλο πρωτοπόρου στις πολιτικές εξελίξεις.

Εξέφρασε δε τη θέση ότι η καταγωγή του Σταύρου Θεοδωράκη αποτελεί εγγύηση ότι η Κρήτη θα έχει στην αυριανή Βουλή έναν ισχυρό υποστηρικτή και κάλεσε τους Κρητικούς να στηρίξουν το “Ποτάμι”.

Για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα σχολίασε ότι “τα πράγματα αλλάζουν, αλλά πολύ αργά” και πρόσθεσε: “Η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να στηρίξει την Ελλάδα. Μέχρι τώρα το έκανε με άτσαλο τρόπο, τα περίφημα μνημόνια ήταν επιπόλαια και από ανθρώπους που δεν ήξεραν αυτό τον ιδιαίτερο τόπο. Τώρα υπάρχει αυτή η κατανόηση αλλά μην κοροϊδευόμαστε πρέπει κι εμείς να κάνουμε σαν Έλληνες αυτό που χρειάζεται ο τόπος. Κι ο τόπος χρειάζεται καθαρή ματιά, δυνατότητες συνεργασίας και κυρίως να κοιτάξουμε το μέλλον, τα παιδιά μας”, επεσήμανε ο κ. Γραμματικάκης.

haniotika-nea.gr