Επιτρέπεται ξανά το κολύμπι και το ψάρεμα στον κόλπο του Ηρακλείου, που είχε απαγορευτεί τις προηγούμενες ημέρες μετά από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, λόγω προβλήματος του βιολογικού καθαρισμό μετά την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ, κατόπιν έκτακτης συνεδρίασής του στις 21-01-2015, γνωστοποιεί στους δημότες του Ηρακλείου ότι μετά τις καταστροφές που, παρά την υπάρχουσα αντιπλημμυρική προστασία, προκάλεσε η θεομηνία της 14-01-2015 στις εγκαταστάσεις και στο Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΗ, η Δημοτική Επιχείρηση διεξήγαγε και διεξάγει δειγματοληπτικές μετρήσεις στην παράκτια ζώνη του Ηρακλείου από την περιοχή της Αμμουδάρας έως και την Νέα Αλικαρνασσό και δεν έχει διαπιστωθεί μικροβιολογική επιβάρυνση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΗ:

«Το Δ.Σ εξάρει την προσπάθεια του προσωπικού της Επιχείρησης το οποίο από την πρώτη στιγμή εργάζεται νυχθημερόν για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας των εγκαταστάσεών μας. Από αύριο ξεκινάει η τμηματική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών, οπότε και θα αρθεί η καθαρά προληπτικού χαρακτήρα απαγόρευση αλιείας και κολύμβησης, από την περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου κατόπιν και των δικών τους νέων μετρήσεων.

Ανεύθυνα δημοσιεύματα περί «καταστροφής» του θαλασσίου περιβάλλοντός μας, τα οποία και καταδικάζουμε, στερούνται κάθε επιστημονικής υπόστασης καθώς δεν βασίζονται σε τεκμηριωμένες μετρήσεις αρμοδίων φορέων.»