«Το «Ποτάμι» σήμερα είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρός του κ. Σταύρος Θεοδωράκης για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες, χωρίς συμφωνίες με συμφέροντα και συντεχνίες κατορθώσαμε το ακατόρθωτο: Να είμαστε στην Βουλή με 16 βουλευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα κρατήσει την έδρα του στα Χανιά.

Ο κ. Θεοδωράκης δεσμεύθηκε πως το «Ποτάμι» δε θα προδώσει τους πολίτες που το ψήφισαν. Σημείωσε πάντως πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αφού η Ελλάδα είναι ακόμα κοντά στον γκρεμό. «Έχουμε προτάσεις, έχουμε ανθρώπους και έχουμε διάθεση να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», πρόσθεσε. Επιπλέον σχολίασε ότι «η Ελλάδα δε θα αλλάξει επειδή ένα κόμμα θα έχει – αν έχει – 151 βουλευτές». Όπως είπε, χρειάζονται μεγάλες πλειοψηφίες και ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης.

Τέλος, συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα «για την μεγάλη του νίκη. Και περιμένουμε να ανταποκριθεί στις ευθύνες του. Η χώρα να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη, να επουλώσει τις πληγές της και να μπει σε μια πορεία ανάπτυξης. Έχουμε ανάγκη από μεγάλες αλλαγές και από μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει επειδή ένα κόμμα θα έχει -αν έχει-151 βουλευτές, χρειάζονται μεγάλες πλειοψηφίες και ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης», είπε.

Καταλήγοντας στη δήλωσή του τόνισε πως «είναι κακό σημάδι ότι σε αυτές τις εκλογές είχαμε ακόμη μικρότερη συμμετοχή από τις εκλογές του 2012. Και είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των δύο παλιών κομμάτων – της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – που δεν επέτρεψαν σε αυτές τις εκλογές τη συμμετοχή των 18αρηδων. Κακό σημάδι βέβαια είναι για όλους μας η ενισχυμένη παρουσία για άλλη μια φορά, της Χρυσής Αυγής».