Ούτε μία ψήφο δεν έλαβε η Χρυσή Αυγή από τα μαρτυρικά Ανώγεια με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν υπερήφανοι.

Η είδηση αυτή που κάνει από νωρίς το πρωί τον γύρο του διαδικτύου (δείτε εδώ) ήταν αναμενόμενη με τους Ανωγειανούς να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι «Εμείς κρατάμε την δημοκρατική σημαία».

Το cretapost πήγε στ’ Ανώγεια και μίλησε με φορείς και κατοίκους οι οποίοι καμαρώνουν που «δεν βρέθηκε κανένας Ανωγειανός φασίστας».

«Δεν υπάρχει Ανωγειανό σπίτι που να μην έχει θρηνήσει κι ένα νεκρό από τους ναζίστες. Αυτό που μας μετέδωσαν οι πρόγονοί μας ήταν ότι η δημοκρατία είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα», δηλώνει στο cretapost κάτοικος της περιοχής.

Μ. Καλλέργης: «Τα Ανώγεια δεν συμβιβάζονται με τον φασισμό»

Ιστορική μνήμη έδειξαν τα Ανώγεια στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές καθώς έδειξαν, σύμφωνα και με τον δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη, ότι δεν ξεχνούν.

«Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ ωραίο. Τα Ανώγεια έδειξαν ότι έχουν πολύ καλή μνήμη και δεν συμβιβάζονται με τον φασισμό. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό κι ελπίζω να γίνουμε ένα παράδειγμα», επεσήμανε στο cretapost ο κ. Καλλέργης.

Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος Ανωγείων, Βασίλης Σμπώκος εξέφρασε την ικανοποίησή του απ’ αυτό το αποτέλεσμα λέγοντας ότι «οι Ανωγειανοί δείξανε πραγματικά ότι δεν ξεχνούν. Έχουν ιστορική μνήμη που ζει και βασιλεύει και θα κυριαρχεί για πάντα σ’ αυτή την ιστορική γωνιά. Οι νέοι άνθρωποι εδώ στέκονται στην ιστορία που έχουν γράψει με αίμα οι πρόγονοι μας και δεν την προδίδουνε».