«Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω», βροντοφώναξαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και την Ευρώπη οποίοι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες, ενάντια στην αδιαλλαξία των Ευρωπαίων εταίρων.
Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Κρήτη οι πολίτες έστειλαν μήνυμα ανατροπής της λιτότητας ενώ το δικό του μήνυμα μέσω τουίτερ για τις συγκεντρώσεις έστειλε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Το κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις έγινε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό κείμενο.
Το κάλεσμα «Ανάσα αξιοπρέπειας» που διακινείται στο διαδίκτυο:
«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.
Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.
Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!»