Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους πριν από λίγο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε πως η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί την Τρίτη, αφού πρώτα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη, θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πάνος Καμμένος πρότεινε την Ντόρα Μπακογιάννη ως υποψήφια για την προεδρία της Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να μην απαντάει και να παραπέμπει το θέμα στα όργανα του κόμματος και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν υπήρξε αντίδραση από την αριστερή πλατφόρμα, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε αρνητικά λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία ανατροπή απόφασης ως προς το προτεινόμενο πρόσωπο.

Η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε την διαδικασία με την οποία θα γίνουν οι ανακοινώσεις, είπε ο κ. Σακελλαρίδης, ενώ εξήγησε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή συνιστά η διαπραγμάτευση με τους εταίρους που είναι σε εξέλιξη και η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

«Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση, όπως ξεκινήσαμε, με σκοπό να βρεθεί μία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε ο κ. Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός έχει διαρκείς επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους καθώς και με κυβερνητικά στελέχη.

Αναφέρθηκε επίσης στο ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο λαός από όλες τις πλατείες της χώρας, λέγοντας πως για την Κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτη η αξιοπρέπεια.