Εντυπωσιακή είναι η στήριξη που λαμβάνει από την κοινωνία η κυβέρνηση τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις της όσο και στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Μία ακόμα συγκέντρωση στήριξης προς την Κυβέρνηση ενόψει του κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπως άλλωστε και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι αύριο θα υπάρξει τελικά συμφωνία προς όφελος της χώρας.

Επίσης πέραν όμως των ελληνικών συγκεντρώσεων αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι υπήρξαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου συγκεντρώσεις υπέρ της Ελλάδας και σε άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως τη Ρώμη και στην Μελβούρνη.

Το αδιαχώρητο από ομογενείς δημιουργήθηκε το σαββατοκύριακο στο κέντρο της Μελβούρνης, στο Ελληνικό Φεστιβάλ, εκδήλωση που, εκτός των άλλων, είχε σαν θέμα της και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.

Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων και όπως υπογραμμίζουν οι χιλιάδες συγκεντρωμένη ανά τη χώρα, θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις στήριξης στο αμέσως προσεχές διάστημα.