Νικητές του 13ου Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που οργάνωσε η περσινή νικήτρια ομάδα «Χοιροκίνητοι», είναι οι «Καστρινοί Πειρατές». Το σύνθημα για την έναρξη της φετινής διοργάνωσης δόθηκε σήμερα το πρωί από την ενετική Λότζια, που είναι και το γενικό κέντρο αναφοράς του κυνηγιού, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Στο παιχνίδι έλαβαν μέρος 109 ομάδες με χιλιάδες συμμετέχοντες. Οι ομάδες ήταν σε συνεχή επαφή με τα στρατηγία τους και είχαν ενημέρωση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονταν με τους οργανωτές.

Όπως είναι η παράδοση, το παιχνίδι κάθε χρόνο διοργανώνεται από την ομάδα που νίκησε την προηγούμενη χρονιά. Νικητής του κυνηγιού του 2014 ήταν η ομάδα «Χοιροκίνητοι», που διοργάνωσε και το φετινό παιχνίδι, με τη συμμετοχή δεκάδων ομάδων που αναζητούσαν τα κρυμμένα στοιχεία βάσει των γρίφων που δίνονταν, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους και να ξεπεράσουν τις υπόλοιπες ομάδας.

Οι ομάδες είχαν στήσει τα «στρατηγεία» τους σε διάφορα καταστήματα του κέντρου της πόλης και εκατοντάδες παίκτες είχαν ξαμολυθεί στις γειτονιές, αναζητώντας τα κομμάτια του παζλ που θα τους έδιναν την «άκρη» για να κερδίσουν το παιχνίδι. Το κυνήγι διήρκεσε όλη τη μέρα και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, αφού η νικήτρια ομάδα «Καστρινοί Πειρατές» κατάφερε να λύσει τους γρίφους.

Ο γρίφος που έδωσαν οι «Χοιροκίνητοι» στις άλλες ομάδες, είναι αυτός:

«Τα πάνω ήρθαν κάτω. Χρόνια με λογάριαζαν για μύθο παρότι με ανέφεραν οι μεγαλύτεροι των ιστορικών και των ποιητών. Το όνομα μου σου είναι οικείο μα κάτι σε ξενίζει. Δεν έχεις άδικο. Πάρε τη χώρα και ψάξε τη στην πόλη αφού βρεις την πόλη βαθιά σε κάποια χώρα».