Αλεπάλληλα τα κύματα κακοκαιρίας που «χτυπάνε» την Κρήτη το ένα μετά το άλλο! Δίχως να έχομε προλάβει καλά-καλά να συνέλθουμε από το κύμα κακοκαιρίας που «ξεθύμανε» το Σάββατο, ετοιμάζεται και… νέο που θα ενσκύψει μέσα στην ερχόμενη βδομάδα.

Βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι 8 και 9 Μποφόρ, που αναμένεται να επηρεάσουν ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και τα χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από επτακόσια μέτρα.

Η νέα επιδείνωση του καιρού θα παρατηρηθεί από το πρωί της ερχόμενης Τρίτης και αναμένεται να διαρκέσει για το νησί τουλάχιστον ένα 24ωρο. Όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας, «την Τρίτη η θερμοκρασία στην Κρήτη, η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κάτω από 3 βαθμούς Κελσίου».

Πάντως σήμερα και αύριο θα έχομε ένα μικρό διάλλειμα με λιγότερο έντονα φαινόμενα. Μάλιστα ο κ. Λέκκας το χαρακτήρισε «διάλλειμα», λέγοντας ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα, «στο νησί θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη συννεφιά, αλλά και τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στη μέγιστη τιμή της την Κυριακή και τη Δευτέρα, μπορεί να αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

neakriti