Έφυγε τα ξημερώματα σε ηλικία 67 ετών αφού εδωσε πολύμηνη μάχη να κρατηθεί στη ζωή Ο πρώην περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Καμπέλης

Ο Καμπέλης υπήρξε από τους πρωτοπόρους μηχανικούς στην Κρήτη με πολιτική άποψη και θέση. Συνδέθηκε με μεγάλα έργα που προχώρησαν στο νησί , όπως το φράγμα Αποσελέμη, η δρομολόγηση του δρόμου Ηράκλειο Βιάννος, τόσο από το ΤΕΕ ΤΑΚ που υπηρέτησε όσο και από τη θέση του περιφερειάρχη Κρήτης (από 09-11-1993 εως 18-06-1997). Αργότερα έγινε και περιφερειάρχης Θράκης , αλλά και γενικός γραμματέας Εσωτερικών, επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου, όπου συνέδεσε το όνομά του με σπουδαίες μεταρρυθμίσεις (ΚΕΠ.απλούστευση διαδικασιών κ.λπ).

Το τελευταίο διάστημα είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση αλλά δεν τα κατέφερε. Η κηδεία του θα γίνει στις 3 το μεσημέρι από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου.

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Σταύρου Καμπέλη:
«Ο Σταύρος Καμπέλης, μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας, παράδειγμα ήθους, εργατικότητας και προσφοράς, με μακρά, γόνιμη και πολυσήμαντη πορεία στη δημόσια ζωή, έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι. Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του».