«Μιλήστε όσοι ξέρετε κάτι για το Βαγγέλη δε μπορεί να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε, πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει για να φτάσει σε σημείο ο Βαγγέλης να εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ούτε ένα ίχνος πίσω του φανταστείτε σε τι σημείο απόγνωσης έφτασε λόγω του περιβόητου bulling που όπως προκύπτει τελικά από όλα όσα μαθαίνουμε μέρα με τη μέρα υπέστη μέσα στη σχολή και από κάποιους συμμαθητές του».

Είναι τα λόγια του κ. Γιώργου Δρυγιαννάκη του θείου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη του φοιτητή ο οποίος αγνοείται εδώ και 11 μέρες. Ο θείος του περιγράφει με συγκίνηση τις δύσκολες ώρες που βιώνει η οικογένεια του νεαρού που ελπίζει να καταφέρει η αστυνομία να εντοπίσει το γιο τους. Ο θείος του προσπαθεί μέρα νύχτα με την παρουσία του εκεί στα Ιωάννινα στο σημείο όπου εθεάθη τελευταία φορά ο Βαγγέλης να μαθαίνει συνεχώς νέες πληροφορίες για το τι ήταν αυτό που οδήγησε τον ανιψιό του σε αυτή την απόφαση να εξαφανιστεί.

Για πρώτη φορά αποκαλύπτει μία άγνωστη πτυχή της υπόθεσης που ερευνά η αστυνομία σημειώνοντας ότι η οικογένεια είχε παλαιότερα την πληροφορία ότι ο γιος τους αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχολογικής και σωματικής βίας από συμμαθητές του στη σχολή όπως θα πει αποκλειστικά στο protothema.gr: «Ένα είναι σίγουρο ότι το παιδί έφυγε από τη σχολή λόγω κακής συμπεριφοράς που δέχτηκε. Δεν είχε προβλήματα προσωπικά, οικογενειακά, οικονομικά, άρα αυτό που λένε για bulling υπήρξε ως κατάσταση και φυσικά προφανώς τον επηρέασε στην απόφασή του να φύγει, να εξαφανιστεί διότι δεν άντεχε άλλο και φοβόταν. Οι συμμαθητές του τους οποίους συνάντησα και του ρωτώ συνεχώς να μάθω τι έχει συμβεί μου λένε ότι υπήρχαν προβλήματα με κάποια παιδιά που του δημιουργούσαν θέματα δηλαδή του ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία. Πρέπει να πω για πρώτη φορά ότι παλαιότερα όπως έμαθα από την οικογένεια του Βαγγέλη υπήρχαν κάποιες πληροφορίες ότι εκείνος είχε θέματα με κάποιους συμμαθητές του. Οι γονείς του φυσικά και ενημέρωσαν άμεσα τους υπεύθυνους της σχολής, επιλήφθηκε η σχολή του θέματος όπως είπαν τουλάχιστον στους γονείς και μάλιστα του άλλαξαν μέχρι και δωμάτιο. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι τα θέματα δεν είχαν λυθεί», θα συμπληρώσει ο θείος του νεαρού Βαγγέλη.

Οι ώρες που περνούν είναι για την οικογένεια μαρτυρικές όπως θα σημειώσει: «Τι να κάνουμε, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς, ελπίζουμε ότι θα βρεθεί ο Βαγγέλης, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι αρχές, να σας πω ότι έχει έρθει κλιμάκιο και από τη Θεσσαλονίκη για να γίνουν περισσότερο εντατικές έρευνες. Οι γονείς του Βαγγέλη προσπαθούν να είναι ψύχραιμοι, τι να πουν, Καταλαβαίνετε όσο περνά ο χρόνος βαραίνει το κλίμα. Το χειρότερο είναι ότι δεν άφησε κάτι οπίσω του ένα σημάδι, ένα στοιχείο που να μπορούμε να εικάσουμε που θα μπορούσε να πάει προφανώς προκειμένου να ξεφύγει από την κακή κατάσταση που βίωνε», θα πει και θα καταλήξει στέλνοντας μήνυμα στον ανιψιό του: «Βαγγέλη αν τυχόν νομίζεις ότι με όλο το χαμό αυτό που έγινε αισθάνεσαι άσχημα, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα να επιστρέψεις σπίτι σου αγόρι μου όλα θα πάνε καλά».