Ζητάμε 3 νέους (άνω των 18) να ταξιδέψουν μαζί μας από 8 έως 15 Απριλίου 2015 στην περιοχή πόλη Łódź της Πολωνίας για Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Let’s Talk”. Διαμονή και Διατροφή, πλήρως καλυμμένα αλλά και τα ταξιδιωτικά εισιτήρια έως 275 ευρώ!

Το θέμα του προγράμματος είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον διάλογο. Μέσα από τα θέματα που σχετίζονται με την εξεύρεση μιας κοινής αντίληψης, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν προκλήσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους. Θα ανακαλύψουν πολιτιστικές ομοιότητες και διαφορές. Ο κάθε συμμετέχων, μέσα από την συνειδητοποίηση της δικής του πολιτιστικής ταυτότητας, θα γνωρίσει άλλες παραδόσεις, άλλες γλώσσες και την νοοτροπία της ενεργούς συμμετοχής σε ομάδες.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα που τους ενδιαφέρει το θέμα και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταξιδεύσουν, να δουν μια άλλη χώρα, να γνωρίσουν ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, μαθαίνοντας παράλληλα για το ERASMUS+ αλλά και το πως μπορεί ένας νέος να ενεργοποιηθεί και να ενεργοποιήσει κι άλλους μέσα από αυτό που του αρέσει πρώτα απ” όλα να κάνει. Και όλα αυτά μαζί με άλλους 30 συμμετέχοντες από Ελλάδα, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γεωργία, Τουρκία, Ρουμανία και Σκόπια με κοινή γλώσσα την Αγγλική (ένα μέτριο επίπεδο είναι αρκετό).

Μέσα σε 7 μέρες, θα μοιραστείτε βιώματα με άλλους νέους και θα γευτείτε παραδοσιακά φαγητά των χωρών που θα συμμετέχουν. Μέσα από τις συζητήσεις και τις δραστηριότητες θα καταλάβετε και το πόσο κοινά είναι τα προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν, θα κάνετε νέες φιλίες, θα αναζητήσετε νέες λύσεις και θα έχετε την δυνατότητα να περάσετε «ξέγνοιαστα» μια βδομάδα σε μια άλλη χώρα μακριά από την καθημερινότητα της ζωής σας.

Υπάρχει κόστος συμμετοχής 10 ευρώ που χρησιμοποιείται για λειτουργικά έξοδα της ομάδος.

Εάν ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις και ξέρεις ότι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες είσαι διαθέσιμος/η, τότε στείλε μας e-mail μέχρι την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στο info@bepart.gr αναγράφοντας:

Τον τίτλο του προγράμματος, Ονοματεπώνυμο, Ηλικία, Πόλη διαμονής, Τηλέφωνο καθώς και μια απάντηση στις παρακάτω 4 ερωτήσεις (παρακαλούμε όχι μονολεκτικά)…

1) Έχεις ξανασυμμετάσχει σε παρόμοιο πρόγραμμα στο εξωτερικό (πότε, που, θέμα) ;
2) Ποιά η σχέση σου με τον εθελοντισμό ή/και με θέματα ενεργού πολίτη (ποιές οι ασχολίες σου ή ενδιαφέροντα) ;
3) Ποιά η σχέση σου με το θέμα του προγράμματος και γιατί θα ήθελες να συμμετάσχεις?
4) Πως θα μπορούσες να βοηθήσεις (εάν έχεις την δυνατότητα) στις δραστηριότητες της ομάδος μας σε τοπικό ή και διεθνές επίπεδο?

Δεν πρόκειται για εκδρομή ή διακοπές. Τα άτομα που θα επιλεχθούν να πάνε θα περάσουν από προετοιμασία σε συνεργασία με μας και εφόσον επιστρέψουν θα έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν μες την ομάδα για να δούμε και πρακτικά τα αποτελέσματα του προγράμματος και να βελτιώνουμε κάθε φορά ένα κομμάτι μέσα μας, μέσα στην κοινωνία που ζούμε, αλλά ακόμα και να μπορέσουμε μαζί να οργανώσουμε παρόμοιες δράσεις στις τοπικές μας κοινωνίες.